Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

S'esperen ratxes fortes de tramuntana aquest diumenge

Segons el Servei Meteorològic hi podran haver algunes ratxes extremadament fortes durant la tarda

S'esperen ratxes fortes de tramuntana aquest diumengeMETEO.CAT

La tramuntana serà la protagonista durant tot aquest diumenge. Segons el Servei Meteoròlogic de Catalunya s'esperen ratxes fortes, tot i que al nord sector hi haurà ratxes molt fortes i alguna d'extremadament forta durant la tarda. Aquesta situació serà també similar a les Terres de l'Ebre pn bufarà mestral entre fluix i moderat amb ratxes fortes. A la resta, bufarà fluix i de direcció variable de matinada.

La jornada, però, es mantindrà amb el serè o poc ennuvolat en general, tot i que fins a primera hora del matí hi haurà alguns núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral i a la depressió Central. A més, durant la tarda creixeran algunes nuvolades al quadrant nord-est i punts del Prepirineu. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia, amb nuvolositat més trencada al centre del dia, mentre que hi haurà alguns núvols alts i mitjans al Pirineu i Prepirineu.

A la tarda és possible algun ruixat local al nord del litoral i prelitoral central, al sud de la Costa Brava i a la serralada Transversal. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació feble i intermitent fins al vespre, mentre que a partir de llavors serà més continuada, extensa i intensa. La cota de neu voltarà els 1.400 metres, tot i que puntualment podrà ser més baixa al matí i vespre. S'acumularan quantitats de precipitació minses i localment poc abundants, si bé a zones altes del vessant nord del Pirineu localment serà abundant.

D'altra banda, la temperatura màxima baixarà entre moderadament i acusadament al Pirineu i a la resta de la meitat oest, i entre lleugerament i moderadament a la resta. Els valors voltaran entre 9 i 14 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord, entre 14 i 19 ºC a la resta del terç nord i a zones elevades del Prelitoral i entre 16 i 21 ºC a la resta del país.

Prem per veure més contingut per a tu