La tramuntana serà la protagonista durant tot aquest diumenge. Segons el Servei Meteoròlogic de Catalunya s'esperen ratxes fortes, tot i que al nord sector hi haurà ratxes molt fortes i alguna d'extremadament forta durant la tarda. Aquesta situació serà també similar a les Terres de l'Ebre pn bufarà mestral entre fluix i moderat amb ratxes fortes. A la resta, bufarà fluix i de direcció variable de matinada.

La jornada, però, es mantindrà amb el serè o poc ennuvolat en general, tot i que fins a primera hora del matí hi haurà alguns núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral i a la depressió Central. A més, durant la tarda creixeran algunes nuvolades al quadrant nord-est i punts del Prepirineu. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia, amb nuvolositat més trencada al centre del dia, mentre que hi haurà alguns núvols alts i mitjans al Pirineu i Prepirineu.

A la tarda és possible algun ruixat local al nord del litoral i prelitoral central, al sud de la Costa Brava i a la serralada Transversal. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació feble i intermitent fins al vespre, mentre que a partir de llavors serà més continuada, extensa i intensa. La cota de neu voltarà els 1.400 metres, tot i que puntualment podrà ser més baixa al matí i vespre. S'acumularan quantitats de precipitació minses i localment poc abundants, si bé a zones altes del vessant nord del Pirineu localment serà abundant.

D'altra banda, la temperatura màxima baixarà entre moderadament i acusadament al Pirineu i a la resta de la meitat oest, i entre lleugerament i moderadament a la resta. Els valors voltaran entre 9 i 14 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord, entre 14 i 19 ºC a la resta del terç nord i a zones elevades del Prelitoral i entre 16 i 21 ºC a la resta del país.