05 de octubre de 2020
05.10.2020
L'Empordà
Roses

Roses ofereix un nou servei gratuït de recollida de restes vegetals domèstiques

Es fa mitjançant el subministrament a les persones sol·licitants de sacs de grans dimensions

05.10.2020 | 16:59
Un dels sacs oferts als particulars.

L'Ajuntament de Roses acaba de posar en marxa un nou servei de recollida domiciliària de residus provinents de podes i treballs de jardineria exclusivament domèstics. La recollida es fa mitjançant el subministrament a les persones sol·licitants de big bags, sacs de grans dimensions i capacitat aptes per a l'emmagatzematge de materials i el seu transport posterior, sense cap tipus de cost per als usuaris. Per sol·licitar el servei, cal trucar al 972 257 005.

El servei de recollida de restes vegetals es realitza a través de l'empresa adjudicatària del contracte de neteja al municipi, FCC, la qual s'encarrega de rebre els avisos, subministrar el material necessari a la persona sol·licitant i, un cop aquesta ha abocat les restes, la seva retirada.

Amb aquest nou servei, l'Ajuntament vol donar resposta a les necessitats detectades a la població i lluitar contra els abocaments desordenats de restes de poda a l'espai públic. Cal tenir present que aquests abocaments incontrolats representen un risc sanitari i de seguretat en molts casos, a banda d'un efecte negatiu sobre la qualitat urbana i paisatgística del municipi. L'abocament de residus a l'espai públic pot comportar una sanció de fins a 400 €.

Pel que fa al sector professional de la jardineria, la normativa municipal preveu que els professionals puguin fer ús de la deixalleria municipal per a la gestió del residu verd de forma gratuïta fins a 3 m?3; setmanals.

Finalment, de la mateixa manera que els residus vegetals, la recollida d'objectes voluminosos en desús (trastos vells) també es continua realitzant de forma concertada, per la qual cosa cal telefonar a la deixalleria i concertar la data de recollida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent