25 de setembre de 2020
25.09.2020
L'Empordà
Figueres

Primeres espases de la ciència parlen sobre Covid a Science Needs You, a Figueres

El rostre de June Almeida, la viròloga que va descobrir el coronavirus, il·lustra el cartell de la 5a edició

25.09.2020 | 10:35
June Almeida (1930-2007) va desenvolupar un paper fonamental en la identificació del coronavirus en la dècada dels 60.

El rostre de June Almeida, la viròloga escocesa que va descobrir el coronavirus, il·lustra el cartell de la 5a edició de Science Needs You (SNY). June Almeida (1930-2007) va desenvolupar un paper fonamental en la identificació del coronavirus en la dècada dels 60. Més de mig segle després, les seves investigacions són clau per combatre la Covid-19.

Les jornades de divulgació científica Science Needs You centren tota la seva atenció, en la cinquena edició, a fer una reflexió entorn de la pandèmia causada per la Covid-19. Les ponències es poden seguir de forma presencial aquest dissabte, 26 de setembre, entre 2/4 de 10 del matí i les 2 del migdia, a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, però també de forma virtual a través del canal de YouTube de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC); i en projecció pública a l'Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita.

Què en sabem del cert?

Enguany, l'objectiu és reflexionar sobre què sabem del cert sobre la Covid-19 i, sobretot, què podem esperar en un futur proper en qüestions com el sistema de salut pública o l'educatiu o l'impacte transformador que pot tenir als ordres polítics i socials. Els ponents d'aquesta edició són el Dr. Quique Bassat, investigador ICREA a l'Institut de Salut Global de Barcelona, que és doctorat en Medicina, epidemiòleg i pediatre, i que oferirà la xerrada "La Covid-19; un repte epidemiològic per a la Salut Pública mundial: perspectives de futur i l'afectació als nens"; el Dr. Richard Elelman, investigador i responsable de l'Àrea Política de l'Eurecat –Centre Tecnològic de Catalunya– i doctor en Ciències Polítiques, amb la ponència "Quines noves organitzacions socials i polítiques s'albiren al món post-Covid-19?"; la Dra. Àngels Morales Lozano, directora assistencial de la Fundació Salut Empordà, i la Dra. María José Rallo Moya, directora de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb les conferències simultànies: "L'impacte de la Covid-19 a l'assistència sanitària de proximitat; els protagonistes al peu el canó: els casos dels Hospitals de Figueres i de Tortosa".

En acabar les conferències, es durà a terme la Taula Rodona Covid-19: reflexions i propostes per al futur, amb la presència de tots els conferenciants, que estaran moderats pel periodista de la Cadena Ser Sergi Caballero.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent