El rostre de June Almeida, la viròloga escocesa que va descobrir el coronavirus, il·lustra el cartell de la 5a edició de Science Needs You (SNY). June Almeida (1930-2007) va desenvolupar un paper fonamental en la identificació del coronavirus en la dècada dels 60. Més de mig segle després, les seves investigacions són clau per combatre la Covid-19.

Les jornades de divulgació científica Science Needs You centren tota la seva atenció, en la cinquena edició, a fer una reflexió entorn de la pandèmia causada per la Covid-19. Les ponències es poden seguir de forma presencial aquest dissabte, 26 de setembre, entre 2/4 de 10 del matí i les 2 del migdia, a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, però també de forma virtual a través del canal de YouTube de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC); i en projecció pública a l'Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita.

Què en sabem del cert?

Què en sabem del cert?Enguany, l'objectiu és reflexionar sobre què sabem del cert sobre la Covid-19 i, sobretot, què podem esperar en un futur proper en qüestions com el sistema de salut pública o l'educatiu o l'impacte transformador que pot tenir als ordres polítics i socials. Els ponents d'aquesta edició són el Dr. Quique Bassat, investigador ICREA a l'Institut de Salut Global de Barcelona, que és doctorat en Medicina, epidemiòleg i pediatre, i que oferirà la xerrada "La Covid-19; un repte epidemiològic per a la Salut Pública mundial: perspectives de futur i l'afectació als nens"; el Dr. Richard Elelman, investigador i responsable de l'Àrea Política de l'Eurecat -Centre Tecnològic de Catalunya- i doctor en Ciències Polítiques, amb la ponència "Quines noves organitzacions socials i polítiques s'albiren al món post-Covid-19?"; la Dra. Àngels Morales Lozano, directora assistencial de la Fundació Salut Empordà, i la Dra. María José Rallo Moya, directora de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb les conferències simultànies: "L'impacte de la Covid-19 a l'assistència sanitària de proximitat; els protagonistes al peu el canó: els casos dels Hospitals de Figueres i de Tortosa".

En acabar les conferències, es durà a terme la Taula Rodona Covid-19: reflexions i propostes per al futur, amb la presència de tots els conferenciants, que estaran moderats pel periodista de la Cadena Ser Sergi Caballero.