Un grup de veïns del barri Juncària Parc Bosc i Habitatges del Parc de Figueres han expressat la seva preocupació «pel deteriorament i reiterada falta de manteniment i deixadesa» de la plaça que la ciutat va dedicar a l'activista social i exregidor de l'Ajuntament, Josep Casero. La queixa veïnal reconeix que «part d'aquesta degradació es deu a les bretolades i incivisme de la gent que fa mal ús de la plaça, abocant-hi deixalles o fent-hi pintades».

La plaça Josep Casero està situada entre els carrers Cresques Elles, Doctor Fleming i Ramón y Cajal. Va ser inaugurada l'any 2007 en el que va ser el darrer acte institucional presidit per l'alcalde Joan Armangué. El condicionament d'aquest espai va permetre millorar una zona erma que estava en mal estat. Els veïns també lamenten que aquest incivisme afecti «dia sí i dia també» els contenidors de recollida de brossa i reciclatge del mateix carrer, fins al punt que sovint, segons denuncien «es fa impossible passar-hi».

Josep Casero Madrid (1942-2003) era un personatge discret però absolutament bolcat en la feina de treballar pels barris degradats del sector oest de Figueres. Va arribar a la ciutat des d'Extremadura en el corrent migratori dels anys cinquanta. Pintor de professió i germà del també activista social Just Maria Casero, Josep va estar implicat amb l'associacionisme veïnal dels barris del Juncària Parc Bosc, el Culubret, el Bon Pastor i Sant Joan, a més de ser regidor socialista durant diversos anys a la ciutat de Figueres, la seva ciutat d'acollida.