Amb motiu de la finalització de la Setmana de la Natura a Llançà, es va realitzar el passat diumenge dia 13 un taller formatiu de neteja de platges. La finalitat de la mateixa era explicar als assistents quins elements cal retirar de les platges (plàstics, fustes, etc.) i el material bàsic que cal deixar per afavorir la creació de les dunes, el manteniment de la sorra i els ecosistemes.

L’activitat va començar amb una xerrada informativa amb guies de la cooperativa de projectes geoambientals Gisfera per donar als assistents les pautes per preservar les nostres platges. La xerrada, que es va realitzar en grups de treball, va ser a càrrec d'en Marcel Gutinell i en Xevi Soler, acompanyats d'en Phillipe Verdoodt, de Turisme Llançà. Posteriorment, es va procedir a repartir guants i bosses per a netejar la platja de Canyelles i els entorns per unitats familiars.

La neteja va ser dirigida per l’associació llançanenca Platges Netes, que programa durant tot l’any una neteja de platges mensual al municipi de Llançà. La propera activitat organitzada per l’associació serà el proper diumenge 20 de setembre a partir de les 10 del matí a les platges de La Farella i Les Tonyines.

Durant la neteja del passat diumenge es van recollir 36 kg de residus de tot tipus: plàstics, vidres, ferros i porexpan.

Amb aquesta activitat es continua la línia de treball de l’Àrea de Turisme de Llançà: realitzar activitats per posar en valor el medi natural de Llançà i el seu entorn parant especial atenció a la sostenibilitat ambiental.

La propera acció mediambiental que tindrà lloc diumenge dia 20, a les 10 hores a les platges de La Farella i Tonyines.