El servei de trens d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres s'ha restablert cinc minuts abans de dos quarts d'onze del matí, segons ha informat Renfe. La circulació en aquesta via estava interrompuda des de primera hora del matí a causa d'un incendi en el tram entre Girona i Figueres i un altre entre Riells i Vilobí d'Onyar. Renfe avisa que, a causa d'afectacions al sistema de senyalització, hi pot haver un increment del temps de viatge habitual.

A les 11.30 hores s'ha restablert parcialment la circulació al tram Maçanet - Girona - Figueres el que permet recuperar el servei de trens de la línia R11, encara que es prestarà fora del seu horari i amb importants retards degut a la circulació en trams de via única (Maçanet - Girona i Girona - Flaçà) i danys que afecten al sistema de senyalització. Tècnics d'Adif segueixen treballant en la reparació de les instal·lacions malmeses.

Al voltant de les 12.00 hores circularà un tren especial Ave entre Figueres, Girona i Barcelona per a minimitzar les afectacions tant als clients d'alta velocitat com als dels serveis de Rodalies que s'encaminaran a aquest servei.

Fins el moment s'han vist afectats una vintena de trens d'Alta Velocitat i Rodalies

A més de l'afectació a les vies de tren a les comarques gironines, Renfe també ha informat d'actes vandàlics a Ponent. En concret, en la línia de l'AVE entre Lleida i les Borges Blanques, i entre Montagut i Lleida. En aquest cas no han afectat a les instal·lacions i els trens han pogut circular amb normalitat. També en aquesta zona hi ha hagut crema de pneumàtics en vies convencials, però tampoc han malmès la infraestructura i no han afectat el servei ferroviari.