Durant l'època de vacances escolars d'estiu l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha aprofitat per portar a terme tasques de manteniment als centres educatius del municipi necessàries per iniciar el nou curs.

En aquesta línia, s'han fet diverses intervencions als centres d'Educació Infantil i Primària, per tal de millorar-ne les instal·lacions. Parlem sobretot de treballs de jardineria, fusteria, lampisteria, pintura i adequació dels patis i zones de joc, però també reparacions d'aixetes, persianes i finestres i renovació de part de la il·luminació d'algunes aules i espais que ho requerien

Si es concreta per centres educatius, a l'Institut Escola El Bruel-Empuriabrava, s'han dut a terme tasques sobretot de jardineria com desbrossament, tractaments diversos i manteniment de l'hort, etc. i algunes reparacions al pati.

Per la seva banda, a l'escola Joana d'Empúries s'ha fet també el manteniment pertinent de jardineria i lampisteria, però s'ha aprofitat per realitzar diverses accions sobretot en relació als patis, com pintar els jocs infantils i el terra de les zones de joc, retirar alguns jocs infantils, realitzar un rebaix al pati nou d'infantil, renovar el sauló, etc.

Pel que fa a l'escola Ruiz Amado, s'han realitzat diverses reparacions sobretot relacionades amb temes de lampisteria i fusteria, com reparar algunes finestres, vidres, portes, persianes, aixetes, piques, lavabos€ però també s'han realitzat tasques de jardineria i s'ha pintat la paret d'una de les noves entrades habilitades per aquest curs escolar i una part exterior de l'edifici d'educació infantil. Una de les accions més importants ha estat la de canviar els fluorescents de pràcticament tota l'escola per il·luminació de tecnologia LED, la qual cosa suposarà una millor eficiència energètica.

Durant aquestes vacances escolars s'ha pogut aprofitar també per pintar tot l'interior de l'Escola Municipal de Música Antoni Agramunt, que feia temps que no es feia.

I tot i que l'activitat a la Llar d'Infants Municipal Passeig de les Oques no s'ha aturat en tot l'estiu, s'han pogut reparar també alguns lavabos, il·luminació, portes, lleixes, persianes i els jocs infantils dels patis. Cal destacar l'adequació de la nova entrada que s'ha habilitat per aquest nou curs 2020-2021 pels infants i les seves famílies, doncs s'ha aprofitat aquest arranjament per crear un nou espai educatiu que inclou un jardí de sensacions i una zona de joc i descans que serà molt interessant també a nivell pedagògic.

Es tracta doncs principalment d'obres de manteniment que requereixen més temps per a realitzar-se i que es poden efectuar millor quan els alumnes no estan als centres.

Enguany a totes les tasques habituals de cada estiu s'hi ha afegit l'adequació d'espais i zones d'entrada i sortida als centres per tal d'adaptar-se als nous protocols exigits per les mesures relacionades amb la prevenció de la COVID-19.