El servei de Radiologia de l’Hospital de Figueres disposa d’una nova màquina de radiologia digital més precisa que la que hi havia ara, gràcies a la tecnologia avançada del detector que té més qualitat d’imatge. És més segura, perquè permet regular les dosis de radiació en funció de les característiques físiques del pacient, i en disposar d’un suport telescòpic suspès del sostre s’adapta millor als pacients amb mobilitat reduïda o enllitats sense obligar-los a adoptar posicions forçades, a més de facilitar la feina del tècnic de Radiologia. Finalment, és més completa, en incorporar el sistema de telemetria per a realitzar estudis de columna completa i membres inferiors.

Per tot plegat es tracta d’un aparell que obté imatges de gran qualitat, la qual cosa facilita molt el diagnòstic al radiòleg, i que s’incorpora per fer front a les noves necessitats generades per la pandèmia del coronavirus, en què les radiografies de tòrax són claus per al seguiment i avaluació dels pacients diagnosticats de la Covid-19.

L’adquisició i instal·lació de la nova màquina de radiologia digital, juntament amb la reforma de la sala per adequar-la a les característiques de l’aparell, ha tingut un cost de 200.000 euros.

Aquesta màquina està situada a la planta de Radiologia i se suma a les dues que ja hi ha de característiques similars als serveis d’Urgències i de Consultes Externes. D’aquesta manera, en cas de produir-se una nova crisi sanitària a l’Alt Empordà, l’Hospital de Figueres està més preparat i té més capacitat per assistir la població que resulti infectada de la Covid-19.