L'Ajuntament de Vilafant ha posat en marxa aquest estiu una campanya de voluntariat ambiental per implicar la ciutadania en la conservació de l'entorn natural. El lema elegit per a aquesta iniciativa és «Suma't a tenir un Vilafant + net», i consisteix a incentivar que els veïns i veïnes aprofitin els moments de passeig per recollir aquelles deixalles que es puguin trobar a l'espai públic i poder-les llençar al contenidor més proper.

Les persones interessades a prendre part en aquesta campa-nya poden dirigir-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Vilafant, on poden registrar-se com a voluntaris ambientals. Un cop formalitzat aquest tràmit, se'ls facilita una armilla identificativa i una bossa que porta el lema de la campanya. «Hi pot participar tot aquell qui sigui sensible amb la conservació de l'entorn natural», informen des del consistori, i també donen les següents indicacions: «En cas que el voluntari o la voluntària ambiental es trobi amb un gran abocament o un residu perillós, haurà d'avisar a l'Ajuntament, que procedirà a la seva retirada segura».

La posada en marxa d'aquesta campanya és el resultat d'una decisió que han pres les autoritats municipals després, tal com diuen, d'haver «detectat la presència de deixalles, l'origen dels quals és de difícil previsió: de vegades són producte de la tramuntana, i d'altres fruit d'actituds incíviques».

«La campanya Suma't a tenir un Vilafant + net busca implicar la ciutadania per posar límit a aquesta problemàtica», manifesten des de l'Ajuntament, alhora que confien una bona resposta per part dels vilafantencs.

FOTO: BORJA BALSERA

Aquesta nova iniciativa mediambiental s'afegeix a les tasques regulars de neteja i manteniment que realitza l'Ajuntament de Vilafant i a l'aplicació Línia verda, amb el qual els veïns i veïnes poden comunicar-se telemàticament amb l'administració local per notificar incidències i actuar de forma immediata. «Invertir en el nostre patrimoni natural és invertir en qualitat de vida, és invertir en desenvolupament sostenible i cal la col·laboració de tothom», han explicat.