28 de juliol de 2020
28.07.2020
L'Empordà
Port de la Selva

L'AMI acorda "passar a l'atac" i denunciar "actituds arbitràries" de la justícia

El president sosté que cal "qüestionar" el sistema judicial "fent servir les seves eines"

28.07.2020 | 16:44
Reunió del consell directiu d'aquest dimarts al Port de la Selva.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha acordat "passar a l'atac" i denunciar "actituds arbitràries" de la justícia "cap al món independentista". El president, Josep Maria Cervera, ha explicat que han decidit recórrer a la via judicial per "assenyalar" les vulneracions de drets per part del sistema judicial i de l'advocacia de l'Estat en les sentència que imposen costes processals "que estan lluny de ser proporcionades" als ajuntaments pel pagament de les quotes a l'AMI. "L'acció de la justícia espanyola no s'atura, i en el cas de la nostra entitat tampoc", ha dit. El president admet que segurament tindran "poc recorregut" a la justícia espanyola però sosté que serviran per continuar posant sobre la taula la repressió.

"El que hem estat fent fins ara ha estat defensar-nos i el que tenim ganes de fer és passar a l'atac i qüestionar les actituds arbitràries de l'estat espanyol amb el món independentista", ha afirmat Cervera que ha detallat que la reunió del consell directiu d'aquest dimarts al Port de la Selva ha acordat recórrer a la via judicial per "assenyalar" amb les "seves eines" les vulneracions de drets cap al món local.

En aquest sentit, Cervera ha afirmat que la imposició de les despeses processals als ajuntaments a les sentències contra l'adhesió a l'AMI demostren que "ser independentista i defensar una ideologia té un cost". "La justícia espanyola està carregant als ajuntaments que pertanyen a l'entitat que res tenen a veure amb el que estableix la llei i estan lluny de tenir la proporcionalitat que haurien de tenir", ha dit el president.

"Si fins ara l'advocacia de l'Estat ha estat fiscalitzat la nostra acció, des dels ajuntaments volem fer això mateix per assenyalar els drets que ens estan vulnerant i que no estan fent les coses bé", ha explicat el president de l'AMI. L'entitat, concret Cervera, ha estat analitzant els arguments jurídics i bastint l'estratègia "no només per combatre l'embat judicial, sinó també per fer servir les seves eines".

Josep Maria Cervera admet que aquesta acció previsiblement "tindrà poc recorregut dins l'estat espanyol" però afegeix que servirà per carregar-se d'arguments i "buscar justícia". "Tots sabem que si ha d'arribar d'algun lloc no serà d'aquí, però hem de visualitzar que l'estat espanyol està incomplint el marc jurídic que ell mateix reconeix", ha conclòs Cervera.

Al consell directiu d'aquest dimarts, l'AMI també ha exposat que reprendrà la campanya internacional que la crisi sanitària va interrompre per fer arribar informació sobre la situació que es viu a Catalunya a diferents ajuntaments d'arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent