Figueres disposarà de dispensadors de pinso esterilitzador de coloms. El pinso anticonceptiu per a coloms, permetrà portar a terme el control de la població d’aquestes aus a la nostra ciutat.

El colom és probablement l’au més significativa de totes les que viuen a Figueres. Té a més una gran interacció amb els ciutadans, dels quals accepta el menjar que li ofereixen, arribant en molts casos a dur a terme comportaments de petició d’aliment.

Durant aquests mesos, s’ha constatat que els coloms són animals de costums i que si tenen menjar diari i al mateix lloc, es mantenen controlats i a prop de l’origen del menjar.

El pinso, portarà anticonceptiu durant només els mesos en que les aus es reprodueixen, la resta de l’any serà pinso de cereal. El fet de que el pinso es doni cada dia al mateix lloc i mateixa hora, farà que el colom s’acostumi a la rutina i garantirà l’anticoncepció.

Aquest pinso també farà que els excrements de coloms sigui més consistent i per tant, s’evitarà el deteriorament de façanes i edificis.

El que cal, amb aquesta mesura, és que la ciutadania col·labori a una bona implementació evitant alimentar als coloms de la nostra ciutat i així poder controlar el consum real del pinso i garantir que el pinso arriba a abastar el seu objectiu.

La regidora Sònia Trilla, explica que amb aquesta mesura “permetrà dur a terme un control de la població de coloms així com també evitar el deteriorament de les façanes i edificis amb els seus excrements”.