Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Es calcula que el sabotatge a la línia de l'AVE entre Girona i Figueres afectarà 14 trens

Els tècnics d'Adif continuen treballant per reparar l'avaria i no hi ha previsió per a restablir el servei

Es calcula que el sabotatge a la línia de l'AVE entre Girona i Figueres afectarà 14 trens@VIAINDEPEN

Renfe calcula que el sabotatge d'aquest dilluns a primera hora a la línia d'AVE entre Girona i Figueres acabarà afectant 14 trens -set per sentit- i uns 2.000 viatgers, segons ha informat la companyia. L'acció s'ha dut a terme aquesta matinada en protesta per la visita dels reis a Catalunya i ha consistit en la crema d'objectes a la via, amb afectació a la catenària i a la fibra òptica, motiu pel qual ha quedat malmès el sistema de senyalització. Els tècnics d'Adif continuen a la zona intentant reparar l'avaria i encara no poden donar una previsió per al restabliment del servei. Mentrestant, els trens poden circular entre Barcelona i Girona i viceversa, però no poden continuar cap a l'Alt Empordà.

Per ara, els viatgers des de Figueres o cap a Figueres són encaminats a Regionals o se'ls ofereix un servei per carretera fins a destinació, en funció del cas. Pel que fa als trens internacionals, els que uneixen Paris amb Barcelona, els TGV s'aturen a Perpinyà i els usuaris continuen el seu trajecte cap a Figueres, Girona i Barcelona en bus. Per al servei entre Barcelona i Marsella, els viatgers es desplacen en regional fins a Figueres i d'allà en busos a Perpinyà, on ja podran continuar en TGV.

Segons Renfe, si puntualment és necessari es modificarà alguna d'aquestes operatives. La companyia assegura que treballa per garantir la mobilitat als viatgers per minimitzar els retards i que es manté informats als usuaris.

L'avaria ja no ha permès al primer tren del dia des de Figueres cap a Barcelona, previst per dos quarts de set del matí i que s'havia recuperat fa pocs dies després del confinament per donar servei als viatgers que desplacen a la capital catalana per motius laborals, ja no ha pogut efectuar la seva sortida.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat manté activada al prealerta del Ferrocat.

Prem per veure més contingut per a tu