Els sis grups que conformen l’Ajuntament de Figueres han aquest migdia l’acord per al Pla de Reactivació econòmica de la ciutat. El Pla té com a objectiu la reactivació econòmica de Figueres davant l’impacte socioeconòmic que ha tingut la Covid-19 a la ciutat.

Des de l’inici de la crisi de la Covid-19 i el decret de l’estat d’alarma el passat 14 de març, l’Ajuntament ha estat treballant per garantir la seguretat dels ciutadans i no deixar a cap figuerenc enrere a través d’accions d’emergència de caràcter social i de seguretat ciutadania.

Així mateix, l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració i consens dels diferents grups municipals i associacions de la ciutat, ha treballat en el disseny i posada en marxa d’un conjunt de 78 mesures que conformen el Pla reactivació econòmica de Figueres. L’objectiu principal és pal·liar els efectes de la Covid-19, recuperar l’activitat empresarial, comercial i ocupacional del municipi el més aviat possible i de forma sostenible.

L'objectiu final del pla és recuperar i millorar la qualitat de vida dels ciutadans/es i evitar situacions d'exclusió social i pobresa. Ningú pot quedar enrere com a conseqüència d'aquesta crisi i cal treballar especialment per a evitar l'escletxa digital.

Una de les prioritats del pla és donar suport a les empreses del territori com a generadores d'activitat econòmica i d'ocupació.

Les mesures, programes, serveis i estructures dissenyades al Pla s’estructuren en 10 eixos:

  1. Stop COVID
  2. Reactivem les nostres empreses
  3. Pla consumim a Figueres
  4. Reactivem el turisme i la cultura
  5. Reorientació del model productiu
  6. Fomentem la digitalització
  7. Impulsem l’ocupació
  8. Impulsem l’emprenedoria i la innovació
  9. Ciutat sostenible i saludable
  10. Ciutat solidària

El pla de reactivació econòmica també contempla que cal avançar cap a un canvi de model productiu, impulsant nous sectors econòmics generadors d'ocupació de qualitat (logística, salut, TIC), reduint la dependència actual del sector serveis que fa molt més vulnerable a l'economia de la ciutat, així com donar suport a la reactivació dels sectors del comerç, el turisme i la cultura, que actualment són una part molt important de l’economia figuerenca.

Alhora, també estableix mesures per estar preparats per a reaccionar davant una nova situació similar, com ara un pla de contingència.