Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’ hissada de banderes de les certificacions concedides a la platja d’Empuriabrava: Bandera Blava; ISO 14001:2015, distintiu internacional a nivell ambiental; EMAS, distintiu europeu d’excel·lència a nivell ambiental; i la “Q” de qualitat turística, que serà hissada properament.

La Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) presideix cada any el jurat internacional que concedeix la Bandera Blava. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE) són les encarregades d’atorgar-les a Espanya. La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports que premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme.

Pel que fa a l’ISO 14001, l’EMAS i la “Q” de qualitat turística són certificacions basades en una estricta normativa a nivell ambiental que requereixen d’una auditoria anual, en la que hi intervenen diferents agents i que afecten tots els àmbits de la platja : neteja, accessos, serveis de restauració i oci, informació, salvament i socorrisme, compliment legal, entre d’altres.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Salvi Güell, el regidor de Medi Ambient, Joan Basí i la regidora de Turisme, Xon Hugas.