Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

El mercat d'Empuriabrava acull una campanya per reduir el plàstic

L'acció es porta a terme a partir del retorn de totes les parades

El mercat d'Empuriabrava acull una campanya per reduir el plàsticGERARD BLANCHÉ

Des del punt de vista ambiental, el millor residu és aquell que no es genera, però els darrers anys, a Catalunya, els residus municipals no han parat de créixer. Com que les bosses sense nanses que s'utilitzen per a la compra a granel d'aliments no estan regulades, aquestes encara s'utilitzen a molts comerços i també als mercats. En aquest sentit, des del Consell Comarcal es vol promocionar l'ús de bosses reutilitzables per a la compra a granel en els mercats setmanals municipals amb la campanya "Reutilitza'm i compra a granel".

Aquest dissabte, 27 de juny, el mercat d'Empuriabrava va acollir la campanya de l'ens comarcal amb la finalitat d'informar els usuaris i obtenir informació sobre els seus hàbits de consum a través d'una enquesta.

A més, se'ls va regalar una bossa de malla, que és reutilitzable. A l'interior d'aquesta bossa hi havia un full amb consells de prevenció de residus i un altre sobre producte local.

Retorn de les parades

Els mercats de Castelló i Empuriabrava tornen a obrir amb totes les parades. Des de l'inici de l'estat d'alarma s'han mantingut i adoptat mesures de seguretat, com el control d'accés i l'esponjament de les parades, per minimitzar el risc de contagis.

Ja fa dies que s'ha anat ampliant progressivament el nombre de parades en els dos mercats no sedentaris, dimarts a la plaça de la Basílica i dissabte al passeig marítim. En els dos casos, s'han mantingut les mesures que garanteixen la seguretat tant dels clients com dels paradistes, i aquest cap de setmana ja hi podien assistir totes les parades, amb les mesures necessàries per evitar contagis.

Amb mesures

Per tal de garantir la seguretat i la distància entre les parades, els marxants havien de col·locar separadors als laterals per mantenir espais tancats i inaccessibles, de manera que només es pogués comprar des del davant.

Pel que fa a les parades que tenen productes que poden ser manipulats pels clients, com per exemple la roba, a partir d'ara els paradistes hauran de subministrar guants d'un sol ús i tenir un contenidor on dipositar-los una vegada s'hagin fet servir.

Prem per veure més contingut per a tu