Les obres del mur de contenció de la platja del Portitxol de l'Escala, que executa el departament de Costes de l'Estat, estaran gairebé acabades les properes dues setmanes. El regidor d'Infrastructures de l'Ajuntament escalenc, Josep Bofill, argumenta que «han fet la meitat de la longitud total i espero que en dues setmanes estigui gairebé fet».

El departament de Costes va iniciar, a final de maig, les obres de reparació del tram del passeig d'Empúries que va resultar afectat pel temporal Glòria. Estava previst que estiguessin enllestides a final de juny, però duraran uns dies més.

El temporal Glòria va ensorrar, aquest hivern passat, un tram del passeig d'Empúries, a l'altura de la platja del Portitxol. Costes va decidir, poc després, acabar d'enderrocar el mur que va quedar afectat i refer-lo una mica més enrere, guanyant d'aquesta manera superfície de platja i buscant més seguretat en vista a futurs temporals. També es reforça la base de la duna litoral, per evitar que segueixi retrocedint.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va instar, aleshores, a reprendre els contactes institucionals per tal de trobar noves inversions de millora al passeig d'Empúries.