El responsable de l'àrea de Seguretat, el tinent d'alcalde Joan Plana, analitza la previsió d'actuacions policials per a aquest estiu.

Quins són els objectius de la Policia Local per a aquest estiu?

Un és la mobilitat, amb dos grans projectes: la reforma de l'ordenança de circulació i el pla de millora, sobretot per la senyalització i l'ordenació. Tot i que no és un problema de sinistralitat, sinó que la manca d'ordenació porta problemes de convivència en carrers molts transitats, aparcaments sobre voreres, manca de passos de vianants, excessiva velocitat o poca visibilitat de gir. S'ha d'anar corregint cap a una mobilitat segura, amable i còmoda.

Hi haurà controls pel compliment de mesures sanitàries de la Covid als establiments?

Aquest estiu hi ha un doble element: un és el compliment de la normativa, i l'altre és que cal tenir en compte que moltes empreses han estat sense facturar, i s'ha hagut d'engegar amb moltes restriccions i problemes econòmics.

Això vol dir més flexibilitat cap als empresaris?

Sabem que hem de fer complir les mesures, però molts negocis han pogut tornar a funcionar per una màniga ampla de l'administració. Aquesta flexibilització, lògicament, és temporal, i per això s'ha de consensuar amb l'associació d'empresaris l'enduriment de controls. Cal considerar que una aplicació molt estricta abans d'hora pot suposar el tancament d'alguna empresa.

Quina previsió hi ha per al top manta aquest estiu?

De moment, l'actuació policial ha de ser la que sigui més segura per a tothom i més eficient. Fins ara només n'hem fet dos. Però la nostra voluntat sempre és la mateixa: actuar garantint els drets i la seguretat de tothom: agents, vianants i els mateixos manters.

I quina és l'estratègia?

Seguirem amb la que ens ha permès grans confiscacions de manera més segura i eficient: decomisos fora de la zona de venda. El que sí que hem de demanar és una implicació de la resta de cossos de seguretat, que no sempre hi és amb la intensitat necessària. Cal un compromís de coordinació constant, setmanal.