L'entitat figuerenca el Sendero de Lugh va engegar la campanya Més Empatia, Menys Soroll, amb l'objectiu de fomentar l'ús de pirotècnia de baix impacte sonor en les festes populars, com a alternativa a la pirotècnia convencional, perquè, diuen, «són molts els col·lectius que es veuen afectats per l'ús de focs artificials i petards d'alt impacte sonor, amb conseqüències molt negatives».

Un dels seus objectius és conscienciar les persones, limitar el temps i les zones d'exposició de la pirotècnica de la revetlla de Sant Joan i que les administracions responsables d'actes que inclouen pirotècnia, utilitzin a partir d'ara focs artificials de baix impacte sonor. No obstant això, la setmana passada es feia públic que, a Catalunya, es podria celebrar Sant Joan amb pirotècnia, segons les declaracions a Rac1 del sotsdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado.

Aquest anunci va generar un fort moviment, i unes 55 entitats s'han adherit a la iniciativa dels figuerencs, entre ells, els barcelonins Depana, entitats de protecció infantil, de gent gran, ecologistes, animalistes o de protecció marina. A més, a través de la plataforma change.org, Depana ha recollit un miler de signatures en aquest mateix sentit.

Ara, que ja ha finalitzat el termini per a adhesions, l'entitat farà arribar una carta a tots els ajuntaments de la província de Girona, com a part de la campanya per generar un canvi cap a una societat més inclusiva.