L'Ajuntament d'Espolla ha aprovat l'expedient de la contractació del servei de redacció de l'estudi previ, així com el projecte constructiu de sanejament i depuració del terme municipal, mitjançant el procediment obert simplificat, amb una pluralitat de criteris d'adjudicació, els plecs de clàusules administratives i tècniques i disposar de l'obertura de la licitació pública. Aquest estudi, segons l'alcalde espollenc, Carles Lagresa, està subvencionat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) amb un pressupost de 59.700 euros.

«S'ha de fixar on s'ha de situar la depuradora i el projecte hauria d'haver entrat a l'ajuntament abans de final d'aquest any», explica Lagresa. El consistori espollenc anava al darrere de la depuradora des del 2011 i, ara, ja s'estan elaborant els plecs de prescripcions tècniques. «Un cop sigui fet el projecte, a partir del 2022 o 2023, s'aniria desenvolupant l'obra de la depuradora», aclareix l'alcalde espollenc.

Permuta amb Caves de Peralada

D'altra banda, en el darrer ple, va quedar aprovada una permuta de dues finques municipals en sòl no urbanitzable, zona agrícola, per una finca de propietat privada, en sòl urbà i que té una qualificació d'equipaments comunitaris. La permuta s'ha formalitzat amb Caves de Peralada, en una finca a tocar el camp de futbol d'Espolla.

L'objectiu de l'Ajuntament és posar-hi un compostador mecanitzat de matèria orgànica, com també disposen els municipis de Capmany, Cantallops, Fortià i Viladamat, mitjançant el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. La idea seria, principalment, autogestionar tota la matèria orgànica en el mateix municipi, sense la necessitat de transportar aquesta fracció de residus a qualsevol altra planta gestora, contribuint a la reducció d'emissions relacionades amb el transport de residus fins a plantes de gestió exterior. Per fer-ho, tenen un compostador mecanitzat subvencionat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient