21 de abril de 2020
21.04.2020
L'Empordà

Els Bombers alerten del cabal del Fluvià, Muga i les rieres de la Costa Brava

Atenen una setantena de serveis per les pluges, la majoria a l'àmbit metropolità i les comarques gironines

21.04.2020 | 14:01
Els Bombers alerten del cabal del Fluvià, Muga i les rieres de la Costa Brava
Els Bombers alerten del cabal del Fluvià, Muga i les rieres de la Costa Brava

Els Bombers han atès entre les 7 i les 12 hores 68 serveis per les pluges, la majoria a l'àmbit metropolità (18 al nord i 28 al sud) i a les comarques gironines (18 incidències). A la zona de l'Empordà, els Bombers actuen per retirar aigua en punts baixos i revisar zones inundables. El cabal del riu Daró a la Bisbal d'Empordà i a Serra de Daró ha superat el llindar d'alerta, amb 100 litres i 86, respectivament. Protecció Civil manté activat en estat d'alerta el pla Inuncat i també el Ventcat. Cal estar especialment atents a la part baixa de les conques dels rius Fluvià, Muga, Ter, Tordera i les rieres de la Costa Brava. Les precipitacions i els forts vents poden provocar caigudes d'arbres, degut també a l'estat humit del terreny.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es manté la previsió de pluges que podran acumular més de 100 litres en 24 hores a les comarques de Girona, Catalunya central i litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. Segons les darreres actualitzacions, l'episodi de pluges s'estendrà cap al sud a les comarques de Priorat i Baix Camp, i augmenta la probabilitat al nord-est, comarques d'Alt i Baix Empordà.

Des d'aquest migdia fins dimecres al matí es podran donar, també, precipitacions intenses que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i prelitoral, entre el Baix Camp i l'Alt Empordà.

Pel que fa a l'estat de la mar, des d'aquesta tarda fins a última hora de la nit de dimecres podran donar-se onades superiors als 2,5 metres d'altura a tot el litoral català. A l'Alt i Baix Empordà, les onades podrien arribar fins als 4 metres.

Aquesta situació marítima dificulta el desguàs dels rius al mar, amb el que la crescuda dels rius en els trams baixos, especialment al litoral nord, és més probable. Cal estar especialment atents a les parts baixes de les conques de Fluvià, Muga, Ter, rieres de la Costa Brava i Tordera.

Pel que fa a incidències, la C-31 està tallada a Ullà i Albons.

El pla Ventcat també està en estat d'alerta, per la previsió de ratxes superiors als 72 km/h al litoral de Barcelona i Girona. S'amplia aquesta previsió durant el dia de dimecres, des de les 6 hores fins a les 18, amb afectació al quadrant nord-est de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent