La crisi del coronavirus ha portat els governs d'una gran part del món a prendre mesures per frenar la propagació del virus que ha canviat dràsticament la nostra rutina diària. L'estat d'alarma decretat per l'Executiu de Pedro Sánchez obliga els ciutadans a romandre confinats a les seves cases.

Mentre durin aquestes mesures, les persones no poden circular per les vies d'ús públic excepte en alguns casos excepcionals. A grans trets, la població pot desplaçar-se per anar a la feina, atendre familiars dependents o que requereixin la seva ajuda, adquirir medicaments, comprar aliments i passejar el gos.

Però a més d'aquests supòsits els ciutadans també poden apropar-se durant l'estat d'alarma a una llibreria o un quiosc a comprar diaris o revistes. Cap agent de l'autoritat pot sancionar una persona per dirigir-se a un lloc de venda de premsa, ja que aquesta està considerada un bé de primera necessitat. Aquesta és la raó per la qual els diferents punts de venda de premsa romanen oberts durant l'estat d'alarma.

El real decret publicat en el BOE estableix com una de les excepcions els establiments de venda de premsa: "Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments minoristes, a excepció dels (...) d'alimentació, begudes, productes i bens de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència i bugaderies".