El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha presentat una reclamació demanant al govern local que reformuli el pressupost municipal per "adaptar-lo" a la situació d'emergència generada pel COVID19. “En l'elaboració del pressupost no es va tenir en compte la crisi del coronavirus; ara les prioritats han canviat, és necessari fer una revisió realista i crear un fons de contingència per afrontar l'emergència econòmica i social i reajustar els ingressos i despeses respecte les necessitats reals actuals”, ha manifestat.

El regidor ha indicat que si se segueix endavant amb la tramitació d'aquests pressupostos “el desajust respecte les necessitats reals serà elevat perquè després de la crisi sanitària vindrà l'econòmica i social i això hem de preveure-ho i afrontar-ho”. En aquest sentit, Amelló ha recordat que les iniciatives "totalment necessàries" empreses pel govern, “al qual des del primer moment de la crisi hem estès la mà”, han de tenir-se en compte i obliguen a reformular els pressupostos “fent una revisió realista que permeti, principalment, atendre els veïns i sectors més afectats pel coronavirus”.

Per al portaveu liberal, la revisió dels pressupostos hauria de contemplar la creació d'un fons de contingència "que faci front a la situació d'emergència social per ajudar als empresaris, autònoms, impulsi la reactivació comercial del municipi i disposi de partides concretes per ajudar les famílies afectades pel COVID19 i, especialment, les persones més vulnerables com les persones grans”.

En resum, el que sol·licita el diputat taronja és la reformulació de tot el pressupost perquè sigui “d'emergència local” i llançar un missatge clar i de certesa als ciutadans que des de l'Ajuntament ens preparem per afrontar amb garanties aquesta crisi. Això obligarà “a fer una estimació realista del moment actual i canviar les prioritats de despesa”.