Segueix-nos a les xarxes socials:

El servei de teleassistència del Dipsalut rep 725 trucades d'usuaris demanant informació sobre el coronavirus

Han gestionat 87 emergències, tres relacionades amb la covid-19

El servei de teleassistència del Dipsalut rep 725 trucades d'usuaris demanant informació sobre el coronavirusEMPORDA.INFO

El Servei local de Teleassistència de les comarques gironines, que gestiona l'organisme autònom de la Diputació de Girona Dipsalut, ha rebut entre el 12 i el 15 de març 725 trucades d'usuaris demanant informació sobre el coronavirus. En aquestes trucades, els professionals del Centre d'Atenció del Servei han aportat consells de prevenció seguint les instruccions i els protocols marcats pel Departament de Salut i de l'Estat. A banda de resoldre dubtes, el servei també busca donar suport i acompanyament als usuaris, afavorint que mantinguin el contacte amb l'exterior durant el confinament. A més, han gestionat 87 emergències, tres relacionades amb la covid-19.

Aquestes tres corresponen a municipis de l'Alt Empordà i la Selva. S'han derivat al 061, que ha obtingut la informació de la que disposa el Servei i que pot ser d'interès per a cada cas.

En aquest moment de situació excepcional, el Servei local de Teleassistència ha prioritzat les seves accions segons importància, urgència i factors de risc. Una de les accions que es realitzen de manera continuada són les trucades de seguiment proactiu, especialment a les persones usuàries considerades més vulnerables, sigui pel seu estat de salut, nivell de dependència, manca de xarxa familiar o altres suports i aïllament.

Des del Centre d'Atenció van trucant per mantenir el contacte i conèixer l'estat d'aquestes persones, transmetre tranquil·litat, i oferir-los l'ajuda que puguin necessitar, sempre en coordinació amb els serveis socials dels municipis gironins. Així, els serveis socials poden conèixer les necessitats d'aquestes persones amb més fragilitat i comprovar que tenen les necessitats bàsiques cobertes: com ara aliments suficients, els medicaments necessaris i subministrament d'aigua, llum i calefacció.

En el cas que es detectin problemes, informen immediatament elssperquè puguin donar-los suport, ja sigui a través dels propis recursos o de les xarxes de voluntariat que s'han creat. En alguns casos concrets, són els mateixos professionals de les unitats mòbils del Servei els que s'encarreguen de realitzar els encàrrecs imprescindibles per a aquestes persones, prenent les mesures de prevenció adients per evitar riscos.

Per la seva banda, alguns municipis, a partir de les dades del padró municipal, també estan trucant a les persones més grans per saber com es troben i posar a la seva disposició serveis de lliurament a domicili, coordinant-se amb el comerç local.

Amb la voluntat de reduir la càrrega de trucades rebudes al Centre d'Atenció, Dipsalut ha posat un telèfon mòbil específic per als i les professionals dels ajuntaments i consells comarcals gironins. Aquest telèfon s'ha facilitat via correu electrònic als destinataris.

La nova línia telefònica és una eina més per a la coordinació efectiva entre el Servei local de Teleassistència i els serveis socials dels municipis gironins, sense afectar l'atenció de les persones usuàries i la coordinació amb els dispositius d'emergències, que continua efectuant-se pels canals habituals.

Prem per veure més contingut per a tu