Els Ajuntaments de l'Escala i Figueres han decidit ajornar el cobrament de diferents tributs.

Per una banda, el consistori figuerenc ha deciditque el cobrament dels impostos municipals que començaven aquest mes d'abril es posposen i s'informarà del nou calendari una vegada hagi acabat l'espisodi de coronavirus. L'Ajuntament també recorda que mentre duri l'estat d'alarma, el consistori estarà tanat al públic i només es farà atenció telemàtica.

Entre les mesures que adoptarà l'Ajuntament de l'Escala vinculades a la situació d'excepcionalitat que s'està vivint en relació al Coronavirus Covid-19, hi ha l'endarreriment dels terminis per pagar diferents tributs, així com la suspensió dels terminis administratius mentre duri l'Estat d'Alarma.

Pel que fa al calendari de cobrament dels tributs locals, l'Ajuntament adopta, a partir d'aquest 16 de març, el següent acord:

  • La quota del mes d'abril de l'escola bressol Ballmanetes es reduirà en funció dels dies lectius que s'hagin dut a terme durant el període excepcional dels mesos de març i abril. En cas que el període s'allargui, es farà el mateix a les quotes següents.
  • La quota del menjador també es prorratejarà d'acord amb els dies lectius efectivament prestats
  • S'intentarà reprogramar les sessions de l'Escola de teatre en la mida del possible, en cas que no sigui possible les properes quotes també seran proporcionals a les classes realitzades durant aquest període excepcional.
  • El segon fraccionament dels rebuts domiciliats de l'IBI es carregaran al banc el dia 15/08 en comptes de l'01/06. Pel que fa al tercer fraccionament es carregarà el dia 01/11 en comptes de l’01/09. Els rebuts d’IBI no domiciliats podran ser pagats fins el dia 20/11.
  • Es posposa el pagament domiciliat de la taxa d'escombraries de negocis, que passarà del dia 03/08 al 30/09.
  • També es posposa el pagament domiciliat del rebut de mercats i la taxa per l’ocupació de la via pública, que passarà del dia 03/08 al dia 30/09.

Pel que fa a la tramitació administrativa i expedients:

  • El Reial Decret dictat suspèn els terminis administratius i judicials i en conseqüència hi ha una afectació directa en el funcionament i tramitació dels expedients municipals en marxa i aquells que s'hagi d'iniciar.

Tanmateix, s'anuncia que es suspenen terminis, obertura de pliques, acords d'adjudicació i es valora la necessitat de suspendre la prestació en alguns contractes; es suspenen els terminis per a resoldre expedients, i no es tindran en compte els propers 15 dies a l'efecte de garantir els drets del ciutadà davant requeriment notificats amb terminis; i en el cas d'haver de realitzar qualsevol petició davant la Corporació i disposar d'un termini normatiu per a fer-ho, aquest també es suspèn als efectes de prescripció i caducitat.

Equipaments municipals tancats

En un segon comunicat, l'Ajuntament de l'Escala informava que, a partir d'aquest dilluns, 16 de març, i durant un període de 15 dies, tots els equipaments i edificis municipals estaran tancats: Ballmanetes, escola de música, escola d'adults, equipaments esportius, biblioteca, museus, turisme, casal jove, casal dels jubilats, CER i piscina municipal.

D'acord amb la situació d'excepcionalitat de les properes 2 setmanes, l'ajuntament ha reorganitzat alguns serveis per garantir-ne la seva continuïtat, respondre a situacions d’urgència i alhora minimitzar qualsevol risc per la salut dels treballadors i els ciutadans i ciutadanes: