L'Ajuntament de Roses s'ha afegit al projecte Okupa'Alt rebent als i les joves a les instal·lacions municipals perquè puguin desenvolupar les seves pràctiques. Els àmbits que desenvoluparan al municipi són la perruqueria i imatge personal, manteniment i pintura, i els treballs forestals i de jardineria. Dijous passat, 3 de març, el grup de perruqueria i imatge personal va desplaçar-se al CAR Jove de Roses, i ben aviat també hi anirà el grup de manteniment i pintura. La regidora de Joventut, Verònica Medina, creu que «és una gran iniciativa per al col·lectiu de joves que no estudia ni treballa en aquests moments i a partir d'allí s'obra un gran ventall d'oportunitats per a ells i elles».

Es tracta de tres mesos d'aprenentatge gratuït, d'acompanyament professional i de l'obtenció d'un certificat acreditatiu. «Per això mateix valorem molt positivament aquest projecte que aporta coneixements al nostre jovent però sobretot ajuda a la seva autonomia i se senten valorats».

L'Okupa'Alt és un projecte de formació i ocupació dirigida a joves entre 16 i 24 anys que volen aprendre un ofici i buscar feina. Aquesta iniciativa de formació pràctica neix des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i ajuda a l'augment de les seves capacitats i habilitats professionals.