Representants de l'Associació Amics dels Museus Dalí i l'Ajuntament de Figueres han mostrat públicament aquest divendres, 6 de març, la nova ruta de formigues dalinianes pel centre de la ciutat.

Després de la presentació d'aquest innovador projecte, tots ells han passejat fent el recorregut de la ruta, des de l'Oficina de Turisme, a la Casa Empordà, fins a la Casa Natal de Salvador Dalí, al carrer Monturiol, guiats per professionals de l'Associació de Guies de Figueres.

Impulsat per la fundadora i primera presidenta dels Amics dels Museus Dalí, Lola Mitjans, aquesta és una iniciativa llargament madurada de la qual s'ha executat una primera fase. La ruta està pensada per poder-se ampliar a d'altres espais de Figueres relacionats amb Salvador Dalí.

Per dissenyar els elements que marquen l'itinerari, els Amics dels Museus Dalí han comptat amb la complicitat de l'arquitecta Missé Coll i el dissenyador Jordi Palmada. També ha buscat l'acompanyament de la Fundació Gala Salvador Dalí i l'Associació de Guies de Figueres, que han aportat el seu coneixement per enriquir la ruta i fer-la pràctica per als seus usuaris. Persones reconegudes del món dalinià com Mariona Seguranyes i Josep Playà, membres de l'entitat, també hi han aportat la seva expertesa.

«Recuperat ara fa dos anys, amb motiu del 25è aniversari de l'Associació, hem volgut deixar la nostra empremta a la ciutat, com en el seu dia es va fer amb el panell situat a l'entrada de l'aparcament del Garrigal, amb el lliurament dels gegants Gala i Dalí a la ciutat, amb la instal·lació d'un monòlit commemoratiu dels 50 anys de la proclamació de l'Estació de Perpinyà com a centre del món per a Salvador Dalí o l'escultura instal·lada al camí que porta a la casa de Cadaqués d'un dels nostres amics més entranyables, Antoni Pitxot», ha manifestat el president dels Amics dels Museus Dalí, Carles Ayats.

L'entitat ha volgut agrair el suport institucional de l'Ajuntament de Figueres, que, des del primer moment i a través de diferents equips de govern d'aquests anys, ha participat en la novedosa iniciativa. L'agraïment l'ha fet extensiu també als Serveis Urbanístics de la ciutat, responsables d'instal·lar els panots que formen aquesta ruta de doble sentit. «No només porta des de l'Oficina de Turisme i l'Estació de Tren Convencional cap als espais més emblemàtics i al Teatre Museu, guiats per les antenes de les formigues dalinianes, sinó que també vol conduir els seus visitants des del Museu fins al centre de Figueres», ha destacat Carles Ayats.