03 de març de 2020
03.03.2020
L'Escala

El comerç escalenc se suma a l'acció per eliminar bosses de plàstic d'un sol ús

La Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala s'ha adherit al projecte DesemBOSSA't

03.03.2020 | 20:44
La campanya ja està en marxa a l'Escala.

La Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala ha decidit sumar-se a la iniciativa engegada el passat novembre per l'Ajuntament de l'Escala i el Camp d'Aprenentatge Empúries (Departament d'Educació) que té per objectiu convertir l'Escala en un municipi sense plàstics d'un sol ús en un termini de quatre anys. 

El projecte "DesemBOSSA't, l'Escala sense plàstics" pretén implicar a tots els sectors del municipi en l'objectiu d'eliminar els plàstics d'un sol ús. Un dels objectius prioritaris era el sector comercial, amb qui s'ha arribat a l'acord, a través de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics, d'instar els establiments a que col·laborin per tal de deixar de fer servir bosses de plàstic i substituir-les per altres alternatives més respectuoses amb el medi ambient.

En aquest sentit, dins de les accions del Pla de Dinamització Comercial del Nucli Antic ja es va generar un tipus de bossa feta amb paper que per una banda té el logotip de la campanya "l'Escala, la teva botiga arran de mar" i de l'altra, la informació del sector comercial.

"Creiem en aquest projecte i estem molt satisfets de poder-hi col·laborar", ha remarcat el president de la UBET, Dani Espinal, el qual considera que "aquest és l'inici d'un projecte a llarg termini".

En la mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica, Marta Rodeja, ha destacat que "a aquest primer pas que es fa conjuntament, s'hi han d'anar sumant altres accions". "Aquest projecte no es pot fer si no és de forma transversal, implicant totes les àrees i agraïm molt al sector comercial la seva implicació, sabent que això també suposa un esforç i uns canvis al dia a dia".

El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, també ha remarcat que "amb la implicació de tots els actors del municipi és com es podrà aconseguir l'objectiu d'eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús".

Les accions amb el sector comercial se sumen a les que ja es van iniciar en l'àmbit educatiu, a través dels diferents centres escolars. Progressivament es preveu anar desenvolupant noves accions. Es preveuen tallers, xerrades, edició de materials divulgatius i la generació d'alternatives a les problemàtiques bosses de plàstic, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent