El Consell per la República Catalana ha organitzat, per al 29 de febrer, l'acte «La República al centre (del món)» a Perpinyà i, tot i la incertesa de la seva realització que rondava fa uns dies, finalment es durà a terme. L'Assemblea Nacional Catalana de Figueres informa que, al tancament d'aquesta edició, des de Figueres tenen previst que surtin nou autocars de 55 places i un desè al qual li resten més de vint places lliures. Si s'aconsegueixen omplir, serien unes 550 persones que assistirien a l'acte des de Figueres. Tenint en compte que hi haurà gent que es desplaçarà en cotxe particular, tren o bus, es preveu una gran afluència figuerenca a l'acte, «és impossible de comptar, però són forces», declaren des de l'ANC Figueres.

El mateix es preveu per a la resta de la comarca, d'on es calcula que surtin uns quatre autobusos des de la Mar d'Amunt (Llançà, Portbou, Colera i el Port de la Selva), dos des de Castelló d'Empúries; dos des de Roses (a punt d'omplir un tercer); un des de Cadaqués; un des de Camallera; i els que surten des de Palau de Santa Eulàlia i l'Escala. «Això fa un total de mínim 23 autobusos», resumeix ANC.

La prefectura dels Pirineus Orientals ha autoritzat l'acte del Consell per la República a Perpinyà on participaran els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i que se celebrarà el dissabte 29 de febrer al Parc de les Exposicions. Fonts de la prefectura expliquen que després que l'Ajuntament hagi avalat l'acte, ells respecten «el principi de llibertat de manifestació» i que no hi ha cap motiu de força major que porti a prohibir-lo.

En els pròxims dies, la prefectura, l'organització i el consistori prepararan el dispositiu de seguretat i mobilitat. Es preveu que a l'acte hi assisteixin milers de persones. De fet, ja hi ha 400 autocars confirmats i des de fa dies no queden habitacions d'hotel disponibles a Perpinyà.

El vistiplau de la prefectura, que representa l'Elisi a la Catalunya del Nord, era una de les incògnites que planaven sobre l'acte que promou el Consell per la República. L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha ofert als organitzadors rebre les autoritats al consistori, també referint-se a l'expresident Artur Mas i al president de la Generalitat, Quim Torra.