El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha fet balanç de la jornada de neteja de la platja de Can Comes, a Castelló d'Empúries, aquest últim diumenge, 16 de febrer, i entre les troballes que ha fet un grup de voluntaris a la sorra hi ha centenars de cadàvers de grans peixos de riu, tortugues i crancs blaus. En la matinal altruista de col·laboració per compensar els efectes del Gloria, s'hi han reunit prop de mig centenar de persones per netejar "la platja més valuosa dels Aiguamolls".

Així es va comportar Gloria, segons els experts del Parc Natural: "Un temporal a dues fases: dos dies de gregal on es va somoure el fons marí del golf de Roses i aportant sorres en gran quantitat sobre la platja juntament a gran quantitat de Cymodocea nodosa (fanerògama marina), així com restes de materials de rebuig arribats pels rius i adormits al fons de la badia. La segona fase del temporal va ser el retorn de milers de grans arbres, arbustos i canyís juntament a més restes d'artefactes humans que van baixar a la forta avinguda del Fluvià i que el mar ens ha retornat a les platges, dunes, reredunes i, fins a les salicornars més interiors".

Tal com recull el Parc dels Aiguamolls en el balanç que ha publicat en el seu compte de Facebook: "Algunes de les persones que han participat en la neteja han tret plàstics, porexpans, bastonets, tovalloletes, ampolles, garrafes, roba i milers de petites peces de plàstics". També han especificat que "altres voluntaris han tingut molta feina a desenterrar xarxes, fils de cuca i hams, barbols, boies, tot de material sepultat pel temporal. També han trobat centenars de cadàvers de grans peixos de riu, tortugues i crancs blaus, entre altres".

Les tasques d'aquest diumenge han durat unes tres hores, al llarg de dos quilòmetres. Els responsables dels Aiguamolls animen el voluntariat a participar en una nova jornada de neteja el proper 15 de març.