Castelló ha començat les tasques d'asfaltatge de carrers corresponents al pressupost del 2019. El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Canet, reconeix que «la tramitació ha sigut molt llarga».

La setmana passada es van iniciar els treballs, que inclouran el carrer Font d'en Illa i dos carrers sense sortida, a Castelló Nou; el tram final de l'avinguda de la República Catalana, el carrer de Sant Maurici, en la zona de l'accés als ports, la rotonda de l'avinguda Fages de Climent i part del carrer Pompeu Fabra, d'Empuriabrava; quatre carrers sense sortida del Pla de Roses que encara mantenen l'asfaltatge original; el carrer Puig Salner, del barri del Botxí; el camí Vell de Sant Pere, en el tram on ja s'havien fet les voreres, a la zona de l'Hort d'en Negre; i el carrer Marín, davant la Sala Polivalent de Castelló d'Empúries.

Amb aquests treballs asfaltaran més de 14.000 metres quadrats de carrers amb un cost de 176.000 euros.

Renovar Castelló Nou

Canet explica que «hi ha una sèrie d'obres pendents per fer i, en funció dels romanents de tresoreria, s'incorporaran a les inversions del pressupost». Un dels objectius principals on centraran més esforços és a adequar la zona de Castelló Nou.

Ara per ara, però, s'actuarà sobre els carrers Font d'en Illa, Mare de la Font, i el carrer Paborderia de Castelló Nou. A més de les obres d'asfaltatge, al carrer Font d'en Illa es faran les connexions a la xarxa de pluvials i dos embornals nous. «Havíem detectat problemes d'acumulació d'aigua quan plou i és complicat de resoldre, però es fan actuacions per minimitzar les afectacions», concreta Canet. A més, se situarà un nou embornal a la cantonada del carrer Paborderia amb el Font d'en Illa. D'altra banda, al carrer Mare de la Font es coneix la presència d'una canonada vella que es troba en desús, i se n'analitzarà l'estat per determinar si es pot utilitzar per connectar-la a la xarxa de pluvials.

Amb el pressupost del 2019, també s'invertirà en el canvi d'enllumenat i nous fanals al carrer Paborderia, així com la incorporació de tubs de fibra òptica a la zona de les cases unifamiliars del carrer Closa dels Frares, les del carrer Vernar i el polígon del Pla de Roses. El carrer Mare de la Font també canviarà l'enllumenat i els punts de llum que estiguin en mal estat.