Al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà hi ha aproximadament 9.000 anàtids, la xifra més alta d'ànecs i oques registrada en els últims anys. Aquesta és la dada que s'ha obtingut de l'últim cens d'aus hivernants realitzat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

En el marc del cens es van arribar a comptar un total de 6.604 collverds, 1.333 xarxets, 384 cullerots, 329 grisets, 200 oques, 83 xiuladors, 30 cuallargs, 9 morells cap-roig, 4 cignes, 4 oques egípcies, 3 ànecs blancs, 2 morells de plomall, 1 xibec i 1 xarrasclet, que viuen permanentment al parc.

10

Gairebé 9.000 ànecs hivernen als Aiguamolls

El registre coordinat per l'ICO, l'Institut Català d'Ornitologia, es va fer durant el mes de novembre passat amb un equip d'experts format per agents rurals, professionals del sector i també els ornitòlegs Oriol Clarabuch i Albert Burgas, i el director del parc, Sergi Romero.

En fer soroll, volen i els compten

Els experts del parc expliquen que aquesta classe de censos es fan al llarg de cinc dies a la zona de la Reserva Natural Integral del Parc Natural.

Durant el dia, la tècnica que s'utilitza consisteix a fer soroll a la zona i, quan les aus s'enlairen, aleshores es compten. A última hora de la tarda també es pot fer un cens dirigint-se directament als ajocadors, és a dir, els llocs on dormen, que solen ser sempre els mateixos.