L'ocasió ideal per fer contacte amb la naturalesa, el mar i la badia a l'hora que es connecta amb el cos i la ment. Aquest és l'objectiu amb el qual arrenca la nova campanya que porta per nom «Sent la badia», organitzada pels ajuntaments de Castelló d'Empúries, Roses, l'Escala i Sant Pere Pescador. Aquests són els municipis que conformen la Badia de Roses, que l'Unesco considera una de les badies més belles del món des de l'any 2014.

Segons Margarita Barneo, la coordinadora de promoció turística de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, «aquestes activitats serveixen per descobrir-se un mateix i prendre consciència de com de privilegiats som per poder viure en aquest entorn de gran valor paisatgístic. El nostre litoral l'hem de viure, gaudir i respectar», reclama.

Durant els propers caps de setmana, la badia de Roses s'ha convertit en l'escenari de quatre activitats de promoció conjunta. La primera activitat es va celebrar el passat dissabte, 2 de novembre, a Punta Falconera, de Roses, on es va fer una meditació dirigida que portava per nom Mindfulness del so de la natura.

Després d'aquest inici, el recorregut seguirà des del nord cap al sud. La següent sessió serà el proper diumenge, dia 10 de novembre, a la platja d'Empuriabrava, on es farà una sessió de ioga a l'aire lliure a les nou del matí.

Les següents trobades consistiran en una sessió de mindfulness que ha de servir per relaxar la ment i el cos, i es farà a la platja Can Nera, davant del càmping La Gaviota de Sant Pere Pescador, el diumenge 17 de novembre a dos quarts de dotze del migdia.

L'última activitat que clourà aquest cicle es farà el dissabte 23 de novembre a les deu del matí a la platja de Sant Martí d'Empúries, i serà una pràctica de taitxí.

Intenció de fer-lo anual

Les jornades seran gratuïtes, i per demanar informació o inscriure's cal trucar a l'Oficina de Turisme de l'Escala (972 770 603) o a través del mail turisme@lescala.cat. «Sent la badia» és la primera de les activitats conjuntes del col·lectiu de la Badia de Roses, amb l'esperança que l'esdeveniment es faci cada vegada més gran i tingui una periodicitat anual.