04 de novembre de 2019
04.11.2019
Figueres

Figueres inicia l'enderroc de dos edificis dels carrers Caserna i Barceloneta

L'Ajuntament vol alinear aquest espai en l'àmbit urbanístic executant un projecte pendent des de 2017

04.11.2019 | 08:29
Les dues edificacions a punt d'enderrocar.

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat l'enderroc de dos edificis de propietat municipal, situats entre el carrer Barceloneta i el Caserna.. L'objectiu és augmentar l'amplitud del carrer Caserna ja que, segons el regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, «no compleix amb l'amplada que determina la normativa». A més, la vorera més a prop del carrer Barceloneta no correspon amb les mesures de la resta de carrer.

Els dos edificis, en mal estat, estaven tapiats per evitar ocupacions. La finca afectada suma un espai de 346,55 metres quadrats i, tot i que la major part es dedicarà a fer créixer el carrer Caserna, de moment també es dedicarà una part de la superfície a solar, sense especificar encara quin serà el seu ús.

Projecte de 2017

El projecte avalat per l'arquitecte municipal data de 2017, i es va plantejar «davant les imminents obres d'urbanització del carrer Barceloneta». L'informe tècnic assenyala que es veia oportú fer coincidir aquestes obres del carrer amb l'enderroc dels edificis «per poder actuar de manera coordinada amb aquests treballs», es detalla.

Segons fonts municipals, en l'àmbit polític es desconeix el motiu pel qual no es va fer en aquell moment però, encara que sigui de l'anterior mandat, es compta amb l'aprovació tècnica, «estava pendent i ha de sortir a licitació», explicava Amiel al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ setmanes enrere.

L'anunci de licitació del contracte es va publicar la setmana passada, durarà fins a final de mes i té un valor de 52.859,14 euros. Aquest cost anirà a càrrec d'una subvenció de la Diputació de Girona que, inicialment, anava dins del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural 2018. La Junta de Govern de la Diputació, el passat 2 d'abril, va aprovar el canvi de destí, i va passar els 52.859,14 euros d'aquesta ajuda a despeses d'inversió per a l'Ajuntament de Figueres, per poder finançar l'ender­roc dels dos edificis.

Els terminis administratius de la burocràcia fan que aquesta actuació urbanística encara s'ajorni uns mesos. La durada de l'execució dels treballs prevista, però, és d'un mes, «potser es fa abans que acabi l'any» apunta, sense assegurar-ho, el regidor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent