El candidat de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats per Girona, el figuerenc Héctor Amelló, ha obert la campanya electoral reivindicant el vot al partit liberal i ha manifestat: «El 10N hem de sortir del bloqueig, hem de posar Espanya en marxa i començar les reformes que necessita aquest país». Per això també ha apel·lat «a la necessitat de concentrar el vot constitucionalista de la província en el partit taronja». «Som aquells que més a prop ens vam quedar d'obtenir diputat i la dispersió del vot només beneficiaria el separatisme», hi ha afegit. També ha indicat que «un govern constitucionalista liderat per Ciutadans permetria enfrontar els tres grans reptes de la política nacional: frenar l'independentisme, articular una alternativa i reformar Espanya».

El candidat liberal també ha subratllat que Ciutadans «és l'única garantia que aquest país no quedi en mans de nacionalistes ni populistes». «Que ho escoltin el senyor Sánchez i el senyor Casado, la llibertat, la igualtat, la unió de tots els espanyols, el nostre futur comú no pot estar en mans d'aquells que volen liquidar la democràcia», ha remarcat.

Amelló ha carregat contra «el bipartidisme, que ha estat els darrers 30 anys pactant amb el separatisme, repartint-se cadires i càrrecs, governant ajuntaments, consells comarcals, diputacions, autonomies i fent-los socis preferents del govern d'Espanya». «Vull recordar que els partits separatistes van permetre Sánchez arribar a la Moncloa per la porta del darrera» i, d'acord amb els seus càlculs: «Només que sumem un escó més que Sánchez formarem un govern reformista, perquè el 10 N va de decidir entre el bloqueig de Sánchez i els nacionalistes o posar Espanya en marxa».

L'acte ha comptat amb la presència de la cap de llista de Ciutadans al Senat per Girona, Míriam Pujola, la qual ha reivindicat el partit liberal com «el gran actiu per fer tornar al seny i la normalitat a la política nacional». Ella també ha volgut agrair a tota la militància la seva «valentia per haver donat un pas endavant i involucrar-se en la defensa dels ideals del partit liberal en cada racó d'aquesta província».

Pujola ha recordat «els episodis de violència a Girona». «Hem vist cremar contenidors, cremar carrers i una alcaldessa que va mantenir silenci durant 20 hores i quan el va trencar va ser per carregar contra la Policia Nacional», ha dit. Per això, també ha indicat que «un govern de Ciutadans permetria acabar amb aquesta situació i posar al centre del debat les qüestions importants que estan pendents de resoldre com les infraestructures, el pacte nacional per l'educació i les millores en sanitat».