L'actual diputat al Parlament de Catalunya i portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, tornarà a encapçalar la candidatura del partit taronja per la circumscripció de Girona a les eleccions al Congrés dels Diputats que se celebraran el 10 de novembre.

Amelló, nascut a Lleida el 1977 i veí de Taravaus, és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona; llicenciat en Ciència Política i Sociologia per la Universitat Nacional d'Educació a Distància; Tècnic superior en fotografia artística per l'Escola d'Art Superior de Disseny Serra i Abella; i Màster universitari en comunicació, cultura, societat i política de la Universitat Nacional a Distància.

Afiliat a Ciutadans des del 2012, Héctor Amelló ha estat coordinador de l'agrupació de Figueres (2015-2016) i assessor del grup municipal de Ciutadans a Girona (2017), regidor i portaveu a l'Ajuntament de Figueres i conseller comarcal de l'Alt Empordà des de 2015; membre del comitè territorial de Girona en qualitat de secretari d'acció institucional des del 2017 i sotsdelegat d'acció institucional per la província de Girona des del 2016. És soci de diverses associacions cíviques i culturals, entre les que destaca els Amics del Castell de Sant Ferran i la Casa Cultural d'Andalusia de l'Alt Empordà.

Amelló anirà acompanyat a la llista electoral al Congrés per Arantxa Granada de Caramany -número 2 a la candidatura municipal de Palamós-; Pere Cuadros i Dilla -portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-; Isabel Machado Rosa -regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Roses-; Elisabeth Guillén Verdejo -regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Figueres-; i Enrique Porcar Valiño -membre de la candidatura municipal a Sarrià de Ter-.

D'altra banda, el partit liberal a renovat la candidatura al Senat, que serà encapçalada per l'actual regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, qui actualment també és adjunta provincial de Joves de Ciutadans a Catalunya. Pujola, que actualment estudia Dret a la Universitat Oberta de Catalunya, és regidora a l'Ajuntament de Girona des del 2015 i va ser portaveu de Ciutadans al Consell Comarcal del Gironès (2016-2019).

La llista al Senat la completen l'actual portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Mª Pau García Moreno i l'actual portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, Vito Vicente García Galán.