Càritas Alt Empordà Interior ha aconseguit agrupar unes 60 persones a la plaça de l'Ajuntament a l'inici de la campanya de visibilització de les persones sense llar: Ningú sense llar. «No tenir llar és més que no tenir casa, és un cúmull d'aspectes que engloben un espai físic però també altres dimensions que són fonamentals per al nostre benestar», inicia el manifest de la campanya d'enguany, llegit per la tècnica del projecte d'Atenció a les persones sense llar de Càritas Alt Empordà Interior, Cristina Hernàndez.

L'objectiu de la campanya és posar sobre la taula, un cop més, la situació que viuen centenars de persones a la nostra societat i fer una demanda als diferents col·lectius implicats. El manifest reclama:

  • A la ciutadania, superar els prejudicis i la por, aproximar-se amb respecte a aquestes persones, «només quan descobrim en ells el seu rostre, se'ns permet afrontar el problema que té solució des de la relació i la humanitat».
  • A les entitats socials, continuar impulsant espais de coordinació i de treball en xarxa «per avançar en respostes més adequades i eficients».
  • Als mitjans de comunicació, fer una informació sensible i no estereotipada «on s'incorpori el discurs i la narrativa de les pròpies persones».
  • A l'administració pública, desenvolupar polítiques públiques de prevenció «que siguin reals, que s'anticipin a la pèrdua d'habitatge i garantir l'accés als recursos adequats».

La majoria de les persones assistents a la concentració, moltes d'elles estudiants de secundària, s'han apropat a signar el manifest en defensa de les persones sense llar. Entre elles, el regidor d'Habitatge i Serveis Comunitaris, Joselín Castellón, i l'alcaldessa i regidora de Drets Civils i Feminisme, Agnès Lladó.