Els productors locals i l'art culinari de km0 van ser els grans protagonistes de la fira gastronòmica Rafel Sabadí, que es va celebrar el dissabte 28 de setembre a la Riba de l'Escala, de deu del matí a deu del vespre.

La segona edició d'aquest esdeveniment, que se celebra amb periodicitat bianual, es basa en la promoció dels productors locals i del territori. Per aquest motiu es va comptar amb la presència de productes de la comarca com l'oli de Ventalló o l'anxova de l'Escala, entre altres.

Una de les activitats més destacades de la fira gastronòmica va ser un showcooking showcookingque es feia a les deu del matí amb representació de tots els xefs que han sortit de la cuina d'en Rafelet. Després de la demostració, el públic va poder fer un tastet del resultat.

Rafel Sabadí va ser l'encarregat, durant molts anys, del restaurant i l'hotel El Roser i El Roser 2, que ara gestionen els seus fills. «Sabadí era un pioner de la cuina i de l'hoteleria. Durant tota la seva vida va estar vinculat al teixit social i polític del municipi, i va ser tot un ambaixador de l'Escala a través de la seva cuina. Per tots aquests motius, hem decidit homenatjar-lo posant el seu nom a aquesta fira», explica Marta Rodeja, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme.

Altres activitats destacables que es van fer al llarg de la jornada va ser un altre showcooking amb els pescadors escalencs, que van fer suquet; un taller infantil de barquetes de suro i de nusos mariners, un espectacle interactiu de dansa i una cantada d'havaneres, que va servir per cloure l'acte.