02 de setembre de 2019
02.09.2019
Figueres

Els acompanyants de transport escolar es preparen per a l'inici de curs

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acollit una jornada de formació per a aquests monitors

02.09.2019 | 12:37
Els participants en la formació al Consell Comarcal.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha celebrat, aquest dilluns 2 de setembre, una jornada de formació per a tots els acompanyants del transport escolar. En total, hi han participat una cinquantena de persones que seran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l'inici del curs, el pròxim 12 de setembre.

L'ens coordina una setantena de rutes a tota la comarca que desplacen gairebé 2.500 alumnes a les escoles de tot l'Alt Empordà. La jornada ha començat amb la benvinguda a càrrec de Júlia Gil, consellera de l'àrea d'Ensenyament, acompanyada per Xavier Vilà, cap de l'àrea per a la coordinació i planificació escolar del departament d'Ensenyament i el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Lluís Regincós.

En la presentació, Gil ha donat importància aquesta formació «clau per oferir un servei de qualitat», posant a disposició dels acompanyants del transport escolar tècnics i especialistes avesats a resoldre qualsevol dels conflictes que es pugui generar en un servei d'aquest tipus.

L'Alt Empordà va ser una comarca pionera en preparar una jornada de formació d'aquest tipus. Aquesta formació permet als acompanyants posar-se al dia i conèixer noves normatives i pautes d'intervenció. Durant la sessió també han pogut plantejar situacions hipotètiques i reals. El representant del Departament d'Ensenyament Xavier Vilà ha posat l'èmfasi en els acompanyants del transport escolar com aquells que acullen els alumnes al sistema escolar cada matí. «Aquesta jornada garanteix establir unes pautes d'actuació molt necessàries en el dia a dia».

La jornada

La primera xerrada ha tractat sobre emergències en el transport escolar i l'ha impartit Mateu Feu, cap del parc de Bombers de Figueres, que ha explicat diferents tipologies de situacions que un acompanyant es pot trobar en el decurs del seu servei. Feu també ha ensenyat els sistemes estandarditzats dels vehicles com l'obertura manual de les portes, el martell trenca-vidres, les sortides d'emergències i els extintors.

El Consell Comarcal coordina totes les eventualitats que puguin sorgir alhora que fan amb regularitat una tasca d'inspecció per vetllar el correcte compliment de la normativa i assegurar el benestar dels infants i joves. La tècnica d'ensenyament Maria Teresa Genís ha exposat la normativa que regula el transport escolar i els protocols a seguir davant d'una incidència.

CCAE

La jornada ha continuat amb un taller de resolució de conflictes, impartit per la pedagoga Marta Pagès. Finalment, a la tarda, els agents dels Mossos d'Esquadra, Ramon Cos i Josep Maria Vallès, han impartit una xerrada sobre seguretat viària i incidències en el transport escolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent