17 de juliol de 2019
17.07.2019
Roses

141.600 euros per a nou entitats assistencials de Roses

Representen el 54,5% del pressupost total dels projectes presentats per les entitats.

17.07.2019 | 13:51
La regidora Esther Bonaterra i l'alcaldessa Montse Mindan

L'Ajuntament de Roses ha aprovat per a aquest 2019 la concessió de 9 subvencions destinades a projectes d'utilitat i interès social, per un import total de 141.600 euros. Aquestes, representen el 54,5% del pressupost total dels projectes presentats per les entitats.

Les entitats beneficiàries d'aquests ajuts són Fundació Roses Contra el Càncer, FADIR, ALTEM, les dues associacions d'avis de la població, Càritas Parroquial, Creu Roja, Tramuntanets i el Centre de Distribució d'Aliments de Càritas.

La regidora de Benestar Social, Esther Bonaterra, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha presentat aquest matí els projectes i entitats que rebran aquestes subvencions. Dues de les subvencions atorgades es destinen al transport adaptat. La Fundació d'Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR) rep la quantitat de 27.000 euros en concepte de manteniment d'activitats de l'entitat i del transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i per a malalts oncològics. Per la seva banda, Fundació ALTEM rep la quantitat de 18.000 euros per a la línia regular de transport adaptat que l'entitat realitza entre Roses i les seves instal·lacions de Figueres.


L'ajut de major import, amb 30.000 euros, es destina al Centre de Distribució d'Aliments de Càritas, el què representa un 90,91% del pressupost del projecte. Tal i com ha explicat la regidora, aquest import s'empra concretament per a l'adquisició de productes considerats imprescindibles, l'anomenat cistell bàsic, que es posen a disposició de les famílies usuàries del servei.
Una altra de les entitats reconegudes per la seva tasca assistencial és Creu Roja, que rep una subvenció de 10.000 euros per a projectes d'atenció a la gent gran, com ara acompanyaments, seguiment social i assessorament personalitzat, préstec o donació de productes de suport, trucades de proximitat i activitats grupals.

Càritas Parroquial rep una altra partida de 10.000 euros pel seu servei d'acollida i acompanyament per a famílies en situació de risc d'exclusió social del municipi i pel Servei d'Intervenció Educativa (SIE), que ofereix suport social i educatiu a infants i joves amb dificultats en el seu procés d'aprenentatge.
El Casal de lleure d'estiu per a infants i joves amb discapacitat organitzat per Tramuntanets rep una col·laboració de 23.000 euros, el 86,3 % de la totalitat del projecte, mentre que l'atenció psicosocial a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies i les activitats de sensibilització realitzades per la Fundació Roses Contra el Càncer, reben un ajut de 11.000 euros.

Per últim, les dues associacions d'avis de Roses reben cadascuna un ajut de 6.300 euros per la realització de les activitats culturals i recreatives programades durant aquest 2019 i per la promoció de l'envelliment actiu i saludable dels seus participants.

Esther Bonaterra ha destacat també que l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament destina cada any 100.000 euros a prestacions d'urgència social i 25.000 euros al programa d'ajuts a famílies monoparentals. La suma de tots aquests imports permet parlar d'una partida total de 265.000 euros destinada a subvencions en matèria de prestacions socials, amb les quals es complementen els serveis assistencials que l'Ajuntament ofereix directament.

PEr acabar, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha volgut destacar el reconeixement i agraïment del consistori envers la tasca que desenvolupen les diferents entitats subvencionades, fent incís en la important aportació que realitzen en atenció a persones i col·lectius vulnerables, així com en la detecció de possibles casos d'exclusió social. Ha manifestat també la voluntat municipal per continuar treballant en aquesta línia de col·laboració, subvencionant els diferents projectes de les entitats i continuant treball coordinadament amb elles a través de l'Àrea de Benestar Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent