Esquerra Republicana de Figueres ha presentat els eixos centrals de la seva actuació en matèria de seguretat. L'alcaldable republicana, Agnès Lladó, ha destacat que "som conscients que la seguretat és una de les preocupacions principals a dia d'avui dels figuerencs i, en aquest sentit, no estalviarem esforços per afrontar aquest repte". En aquest sentit, Lladó ha avançat que "quan sigui alcaldessa assumiré directament les competències de seguretat".

La candidata d'Esquerra ha explicat algunes de les accions que executaran quan encapçalin el consistori figuerenc entre les que destaquen "ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana complint amb la ràtio de dos agents per cada 1.000 habitants, crear una unitat canina pròpia i reforçar el patrullatge a peu per la ciutat i impulsar una plantilla de vigilants municipals amb competències cíviques i de millora de la convivència".

Un altre dels punts forts en l'àmbit de seguretat que Esquerra Figueres proposa és "el treball conjunt amb les comunitats de veïns per garantir la seguretat dels seus edificis i els accessos, així com un major control de l'empadronament i el control en el frau dels subministraments". ERC també aposta per eliminar els punts foscos de la ciutat, millorant l'enllumenat públic.

Altres propostes dels republicans al voltant de la seguretat són, per exemple, "l'estudi i la racionalització de la implementació de càmeres de videovigilància o la creació d'una aplicació mòbil d'alertes per poder notificar les incidències socials, de seguretat o d'alteració de la convivència".