El cap de llista de JuntsxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha advertit avui que "l'autèntic vot útil en aquestes eleccions és l'independentista. I dins de l'independentisme la nostra opció és la dels militants de la unitat, dels que aposten i posen Catalunya al davant de tot", ha destacat. Alonso-Cuevillas ha fet aquestes declaracions des de Roses, on ha fet una passejada pel centre, acompanyat per l'alcaldessa, Montse Mindan.

En clau territorial, ha remarcat que "el govern espanyol ha demostrat ser del tot insensible al medi ambient i a la biodiversitat permetent la pesca del corall vermell a la Costa Brava". "Cal ser República per decidir des de la proximitat sobre tots aquells temes que afecten el territori, com aquest".

El número 1 de JuntsxCat al Congrés ha denunciat que l'Estat va aprofitar l'aplicació de l'article 155 per atorgar 12 llicències als exploradors de corall vermell."Tothom sap quin va ser el rerefons polític de l'aplicació del 155. El que molta gent desconeix és que el govern espanyol va aprofitar el context per actuar en contra dels interessos del territori i del medi ambient, concretament d'una espècie com el corall vermell, que està en greu perill d'extinció". "Ho va fer justament sabent que la Generalitat havia dictat una moratòria de deu anys per permetre que l'ecosistema és recuperés. És per això que hem de fer una República: perquè estem cansats de demanar que es respectin les nostres decisions, d'exigir allò que és de sentit comú", ha afegit.

Alonso-Cuevillas ha aprofitat la visita a l'Alt Empordà per compartir un vermut tertúlia amb veïns d'El Port de la Selva, acompanyat del número 2 de JuntsxCat al Senat i alcalde d'aquest municipi, Josep M. Cervera.