16 de abril de 2019
16.04.2019
El Port de la Selva

El Port de la Selva redueix la zona de terrasses de mar per guanyar espai públic

L'obra de Ports de la Generalitat mantindrà l'estètica de les antigues barraques de pescadors

15.04.2019 | 19:32
Les obres s'acabaran al mes de juny.

Ports de la Generalitat està duent a terme una obra al Port de la Selva que pretén reduir l'espai de les terrasses de front de mar per tal de guanyar i dinamitzar l'espai públic d'aquella zona, connectar-lo millor al nucli històric i integrar-lo més al municipi. En el tram que comprèn la connexió del passeig del Mil·lenari amb la zona del carrer del Mar, Ports hi invertirà 300.000 euros. Les obres es van iniciar al mes de gener i, segons el calendari d'obres, s'allargaran fins al mes de juny.

Fins ara, al final del carrer del Mar hi havia dues grans terrasses que ocupaven 150 metres quadrats cada una. Aprofitant que ara les concessions de les terrasses havien vençut, i que ja hi havia un pla especial que preveia posar al dia aquest sector, s'ha decidit iniciar la reconversió de l'espai. Després de l'obra, l'espai destinat als establiments de restauració seran tancats, i mesuraran 42 metres quadrats cada un.

«Aquesta zona s'havia de posar al dia. Calia reduir l'espai tancat per guanyar espai públic», explica l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. Fins ara, quan un client sortia de les terrasses, de seguida es trobava a peu de carretera. Amb l'obra es pretén guanyar seguretat ja que es preveu deixar un espai per al pas de vianants.

A l'hora de planificar aquesta remodelació, Ports ha tingut en compte les propostes fetes per part de l'Ajuntament. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, explica que amb aquesta obra «donem continuïtat al front portuari i potenciem la integració port-ciutat, per afavorir les característiques arquitectòniques i urbanístiques del municipi».

Sense perdre l'essència

Una altra cosa que s'ha tingut en compte és que no es perdés l'essència que caracteritza el municipi. Per això, s'ha optat per col·locar uns taulats de forma triangular, que recorden els que tenien les antigues barraques de pescador. «Posem al dia l'espai, però sense perdre l'essència, i tractant de mantenir les nostres característiques particulars», diu Cervera. La idea és que, a la llarga, aquesta tipologia de terrassa sigui identificativa del municipi.

L'Ajuntament apunta que amb aquesta obra es donarà continuïtat a l'arbrat que ja hi ha al davant de l'ajuntament, i que també podrà servir per potenciar l'espai de platja, ja que s'han tret les antigues esculleres i s'han substituït per un mur. Això permetrà guanyar espai de platja i, per tant, la possibilitat de gaudir més de l'espai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook