Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El barri de Sant Joan renuncia a celebrar el Dia del Poble Gitano com a protesta

L'associació veïnal de Figueres denuncia manca d'inversió a la zona i «incompliments» de l'Ajuntament

El barri de Sant Joan renuncia a celebrar el Dia del Poble Gitano com a protestaFOTO D'ARXIU DdG

L'Associació de Veïns del barri de Sant Joan de Figueres ha renunciat a celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano com a protesta pels «incompliments» de l'Ajuntament i la manca d'inversió a la zona. Els darrers anys, l'entitat i l'Ajuntament havien organitzat conjuntament actes commemoratius en motiu del 8 d'abril per reivindicar els drets de la comunitat gitana. Enguany, no se n'ha celebrat cap.

L'associació -presidida per José Castellón, alcaldable de Guanyem Figueres- denuncia retallades en projectes socials a la zona oest, la paralització del Pla Estratègic Integral del barri de Sant Joan i que l'associació veïnal encara no disposi d'un local. Per a l'entitat, aquests incompliments suposen una «reculada en la lluita de drets» i titllen la celebració de «farsa».

El regidor del barri de Sant Joan, Francesc Cruanyes, assegura que, fins fa unes setmanes, el Dia del Poble Gitano estava «practicament tancat i planificat» amb un augment del pressupost i de la programació.

Sobre les crítiques de l'associació, Cruanyes defensa les polítiques impulsades des de la regidoria en matèria de conscienciació i civisme com ara amb la Brigada de Bones Pràctiques, assegura que s'està treballant en el lloguer d'un local i reconeix dificultats per impulsar el pla integral per la necessària implicació de totes les administracions. Segons Cruanyes, l'associació no els va comunicar els motius per no celebrar la festa.

Prem per veure més contingut per a tu