El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà va exalçar l'inici de la primavera celebrant la primera activitat del cicle organitzat de cara a aquesta estació que comença. Concretament, el públic podrà escollir entre una desena d'activitats. «L'objectiu és facilitar la descoberta d'aquest espai singular, i apropar a les persones visitants la fauna i la flora característica d'aquest indret», expliquen els membres del parc.

El tret de sortida de les activitats de primavera es va donar el cap de setmana passat amb el «Deixa't guiar pels Aiguamolls», un cicle que inclou una visita guiada des del Centre d'Informació del Cortalet. Aquesta activitat es farà tots els diumenges d'abril, s'inicia a les onze del matí i requereix reserva prèvia.

Els diumenges 7 i 14 d'abril, a les dotze del migdia, s'ha programat una visita guiada amb el trenet dels Aiguamolls per closes, observatoris, arrossars i cavalls de l'eugassada Senillosa. La sortida serà des de l'aparcament del Cortalet, i es farà amb reserva prèvia.

Aquesta sortida també està programada per Setmana Santa, els dies 19, 20, 21, 22 i 28.

Descoberta d'Orquídies

Les Orquídies seran les protagonistes d'una sortida de descoberta programada pel dissabte 6 amb la col·laboració de les entitats GOC, IAEDEN i APNAE; i d'una xerrada el dissabte 20 de la mà de l'expert Romà Simó, completada amb una visita guiada.

A part de les esmentades, també es preveuen diverses visites guiades de descoberta del Cortalet que coincidiran amb Setmana Santa: el 19, 20 i 21 d'abril, en horari de matí i tarda; i una sortida de capvespre per closes d'en Llovet, seguint el camí dels Jardins del Rei. Aquesta activitat gratuïta serà el divendres 19, a les sis.