La Biblioteca Fages de Climent de Figueres ha engegat, aquest curs, un projecte de suport a biblioteques escolars, que consisteix que cada biblioteca escolar rebi, per part de la biblioteca municipal, un mínim de tres assessoraments a l'any i la quantitat de 500 euros anuals per a la compra de llibres infantils. La proposta s'ha desenvolupat, de moment, en les biblioteques de quatre centres educatius de la ciutat: Carme Guasch i Darné, Joaquim Cusí i Fortunet, Maria Àngels Anglada i Anicet de Pagès.

La Diputació de Girona, a través del Servei de Biblioteques, ha impulsat aquest projecte amb l'objectiu de treballar la relació entre les escoles i la biblioteca pública. Des del Servei de Biblioteques, s'ha assumit la gestió de tres escoles, mentre que la gestió d'una quarta ha recaigut íntegrament en la Biblioteca Fages de Climent.Distribució i gestió de fons

Distribució i gestió de fonsProfessionals de la biblioteca pública de Figueres ofereixen assessorament i suport als responsables de les biblioteques escolars, per tal que aquests equipaments estiguin ben organitzats, tant pel que fa al funcionament, la distribució i la infraestructura, com en qüestions relacionades amb la gestió de fons i materials bibliogràfics.

L'entrega del primer lot bibliogràfic es va fer fa unes setmanes a l'Escola Maria Àngels Anglada, i progressivament es va seguir la mateixa passa a la resta de centres beneficiaris del projecte.

El personal bibliotecari s'ocupa, en aquest sentit, de donar una sèrie d'orientació als responsables de les biblioteques escolars: esporga; selecció de compra; retolació; reorganització de l'espai estructurat en ficció, coneixements i centres d'interès; canvi de mobiliari; registre del fons a l'èPergam; recomanar que tinguin un pressupost anual propi per a les adquisicions bibliogràfiques... tot plegat perquè les escoles treguin un profit efectiu de les grans possibilitats d'aquests espais.

Un lot inicial

Un lot inicialDes de la Biblioteca Fages de Climent, s'ha fet donació d'un lot inicial de llibres a cada biblioteca, amb una vintena de títols, i es farà una donació final d'un altre lot aquest mateix curs, valorat en 500 euros i seleccionat per cada centre. Aquests recursos estan destinats a millorar el fons de la biblioteca escolar en aquells aspectes on sigui més necessari. «De moment, hem escollit aquestes quatre biblioteques escolars, en funció de l'interès i de les condicions prèvies dels centres consultats», ha explicat la directora de la Biblioteca Fages de Climent, Nati Vilanova.

El personal de la biblioteca municipal té la funció, a més, de realitzar un informe previ sobre l'estat de cada biblioteca escolar, per detectar les mancances i les millores a fer; també s'ocupa de redactar un pla d'acció per a la millora de l'equipament i un informe d'avaluació final de cada biblioteca escolar, per comprovar si s'han complert els objectius.