El Fòrum Ciutadà de Priorització, celebrat a finals de febrer a la Sala Gòtica i que estava obert a tota la ciutadania, va analitzar i debatre les propostes dels Pressupostos Participatius 2019 que prèviament havien estat validades pels serveis tècnics municipals. L'objectiu de la trobada era seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a l'última votació.

Enguany, a les inversions del Pressupost Participatiu, s'hi destinen 150.000 euros del pressupost municipal, 25.000 euros més que l'any passat. El següent pas d'aquest procés participatiu serà a finals del mes de març, quan totes les persones empadronades majors de 16 anys podran votar les propostes finalistes que els agradaria veure convertides en realitat al seu municipi. El vot es podrà emetre a través del web www.turistescastello.cat, o presencialment a través de diferents punts de votació del municipi.

D'entre les 22 actuacions destaquen: enllumenar el terraplè de Castelló a Empuriabrava; crear dues pistes poliesportives; canviar tancaments i acabar els vestuaris de la Sala Polivalent; millorar quatre parcs infantils; il·luminar el carrer que va des de la rotonda d'en Casademort a la rotonda Can Francesc, la rotonda de les Palmeres i les pistes de petanca de la platja; habilitar una sala de consulta a l'arxiu municipal; arreglar les voreres de l'avinguda de la Generalitat i les properes als centres escolars i al CAP; a l'escola Ruiz Amado, adequar els patis infantils, la zona exterior del parc infantil i la zona d'aparcament de la llar d'infants; instal·lar quatre càmeres de videovigilància; impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal; instal·lar un espai d'esbarjo amb jocs al nucli antic; posar 20 bancs a Empuriabrava, i crear dues zones de pipicans.

Altres obres projectades i que tindrien un valor econòmic igual o inferior als 5.000 euros són: la senyalització dels elements de l'entorn al paller d'en Malino; un tancat per deixar bicicletes a l'escola Ruiz Amado, i l'arranjament de les parades d'autobús de Puigmal 14 i Montgrí 153.