Només cal donar una volta per la zona de l'antiga presó i la Creu de la Mà per veure la quantitat de places d'aparcament buides que hi ha a les línies verdes. Aquesta infrautilització és un dels punts que ha aixecat més descontentament entre la gent que treballa per aquests barris. Una persona, que prefereix reservar l'anonimat, ens explica que, a la plaça Vila d'Ordis, «abans era difícil aparcar, però és que ara hi ha molts llocs buits que no es poden utilitzar». L'aparcament s'omple quan és gratuït, a partir de les nou del vespre.

Des del gener, Figueres ha multiplicat per sis la seva zona verda, un servei que sembla que afavoreix el veïnat però perjudica els no residents. Tot vehicle que vulgui aparcar a les línies verdes i no estigui empadronat a la zona, no és autoritzat a estacionar-lo amb la tarifa reduïda. El veïnat pot disposar d'una d'aquestes places per un euro a la setmana, però qui no tingui el cotxe registrat allà haurà d'aportar un 25% més amb un sistema que es cobra per minuts.

Aquesta opció «no és viable» per a molts treballadors, segons l'encarregada del bar Fraussa, que només ha volgut dir el seu nom, Cristina. «Jo només vinc a aquest barri a treballar, el cotxe el tinc registrat on visc». L'Associació de Veïns (AV) del barri de la Presó tampoc veu «clar que això sigui una solució a l'aparcament». I és que la majoria de gent que aparca en aquests barris «són la gent que ve a treballar, qui hi viu no aparca fora», a més, molta gent no té el cotxe registrat a casa seva, «com el cas de la gent que té el cotxe d'empresa, que tampoc poden aparcar». El veïnat té opinions diverses però des de l'AV asseguren que «no ha sigut una demanda de les associacions de veïns, com s'ha dit».

Cristina expressa el seu malestar amb aquest projecte i diu que negocis com el seu s'han vist afectats negativament per aquesta iniciativa, «han baixat les vendes perquè la gent no pot fer el menú i haver de pagar també la multa del cotxe». Lamenta que la gent deixi d'anar als bars i comerços «perquè els surt molt car amb la sanció» i és que, segons l'AV el funcionament és aquest: «com que no són del barri o no tenen el cotxe aquí, s'arrisquen a la multa i això no pot ser».

Treballadors de la plaça Vila d'Ordis consideren que aquesta regulació d'aparcament «no té cap sentit» i s'estan plantejant la recollida de signatures per proposar una alternativa a l'Ajuntament, «almenys, que puguem tenir els mateixos beneficis que els veïns». Diuen que l'Ajuntament ni tan sols els va avisar de la iniciativa, ni de quan es començaria a aplicar. «Ens vam assabentar perquè li vam preguntar a un operari quan pintava les línies».