La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Montse Mindan, ha lliurat aquest dimarts, dia 26, el Premi Inclusió Social 2018 a l'equip de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres que ha fet possible el projecte . El pal de paller d'aquesta iniciativa han estat alumnes de segon i de tercer d'ESO A, d'entre 13 i 17 anys, amb la coordinació de la professora de l'institut Mercè Martí i la col·laboració de dues docents ja jubilades, amb una gran vocació educativa i de servei a la comunitat, Pilar Tavera i María José Valeri.

En total, el projecte ha posat en comú, trencant les barreres generacionals, una seixantena d'estudiants i unes 200 persones, aquestes últimes amb la característica comuna de patir algun tipus de demència.

«Música per recordar» van gestar-se amb l'objectiu de reforçar el treball amb adolescents en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa, però també ha fet possible que aquests mateixos joves ajudin persones grans afectades per la malaltia de l'Alzheimer i altres demències a recordar a través de la música. L'enriquiment, segons Mercè Martí, ha estat recíproc per les dues parts.

Una mostra d'aquesta bona sintonia l'han demostrat gent gran, adolescents, professorat i professionals de l'àmbit dels serveis socials quan han cantat plegats, a la sala d'actes del Consell Comarcal, dues peces corals, acompanyats pel pianista Pere Puig: "Gaudeamus igitur" i "Amics per sempre". La cerimònia d'entrega del premi ha estat molt emotiva. La dotació del guardó és de 6.000 euros.