L'artista figuerenca Alba Falgarona (Wäwä) està participant en un projecte educatiu amb nens i nenes de l'escola Josep Pallach i alumnes del batxillerat artístic de l'institut Alexandre Deulofeu. El triangle format pels dos centres educatius i la Wäwä (exalumna tant del Pallach com del Deulofeu) està treballant al voltant del concepte de diversitat, enfocat des de punts de vista molt diferents, en un procés que s'allargarà durant els mesos de febrer i març. El principal objectiu del projecte és el d'afavorir la socialització dels alumnes i aprendre a treballar amb grups plurals.

El 8 de febrer una trentena d'alumnes del Deulofeu s'han desplaçat a l'escola Josep Pallach. Allà han pogut observar el treball que els nens i nenes han estat fent amb les seves mestres i han començat tots junts el procés de transformació de les seves idees en material artístic. El següent pas tindrà com a protagonistes els alumnes de Batxillerat i la Wäwä, i consistirà en la planificació de l'obra final.

El projecte, que ha estat impulsat per l'AMPA del Josep Pallach, tindrà el seu punt culminant en la creació d'un mural al pati de l'escola d'infantil i primària. El mural serà pintat entre tots els alumnes del centre, que està immers en un procés de transformació del pati.